Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Εκκλησία της Ελλάδος, Καλάβρυτα, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάνος Σκουρλέτης, ΣΥΡΙΖΑ, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,
«Μη συγχέουμε τις θεσμικές συναντήσεις των μελών της κυβέρνησης με εκπροσώπους της Εκκλησίας με τη συγκεκριμένη περίπτωση που ήταν κάτι τελείως διαφορετικό.
»Ο Αμβρόσιος είναι μια περίπτωση ακραίου ιεράρχη. Όταν τον είχα δει να ιερουργεί στον ναό για την επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, είχα αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να συμμετέχει στον εορτασμό ένας άνθρωπος που δηλώνει θαυμαστής των σύγχρονων εκφραστών της ιδεολογίας των ναζί, δηλαδή της Χρυσής Αυγής» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον ιστότοπο newpost.
«Δεν υπάρχει έκρηξη της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, συγκρίνοντας με αυτά που βλέπουμε στην Ευρώπη.
»Υπάρχει κίνδυνος ανόδου της Άκρας Δεξιάς κι ενίσχυση της ακροδεξιάς ρητορείας.
»Θα δούμε στις εκλογές αν θα υπάρξει κι ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων.
»Ο μεγάλος κίνδυνος προέρχεται από το ότι η μεγάλη συντηρητική παράταξη, η ΝΔ, έχει υιοθετήσει την ακροδεξιά ρητορική κι επιχειρηματολογία σε πολλά ζητήματα, με πρώτο και κύριο το Μακεδονικό.
»Αν αυτό συνδυαστεί με τους ηγετικούς ρόλους που έχουν ακροδεξιά στελέχη στη σημερινή ΝΔ, αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο κοινωνικής νομιμοποίησης αυτών των αντιλήψεων» είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:
«Η υιοθέτηση του ακροδεξιού λόγου αλλά και της ακροδεξιάς ανάλυσης σε αρκετά ζητήματα ξεκίνησε από τον κ. Σαμαρά και συνεχίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες.
»Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί σημειώνεται πραγματική ενίσχυση των ακροδεξιών δυνάμεων.
»Έχουμε επίσης ακροδεξιά συμμετοχή σε κυβερνητικούς συνασπισμούς.
»Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν, των ακραίων ανισοτήτων που δημιούργησε ο νεοφιλελευθερισμός καθώς και της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος».