Παρασκήνιο με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και γνωστών δικηγόρων προκειμένου να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος στην υπόθεση της Energa, έναντι των απαιτήσεων του Δημοσίου, καταγγέλλει ο πρώην δικηγόρος του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), Γιώργος Αντωνόπουλος, προσωρινά κρατούμενος για την εμπλοκή του στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών».
Ο συνήγορος του κ. Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε υπόμνημα στον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο , που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, με το οποίο καταγγέλλει πιέσεις και μεθοδεύσεις σε βάρος του εντολέα του.
Το υπόμνημα του κ. Αντωνόπουλου κοινοποιήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κούγιας, απέδωσε όλα όσα υφίσταται ο εντολέας του, στο γεγονός πως κατάφερε ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ να πετύχει δέσμευση υπέρ του Δημοσίου, ποσών ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa -Hellas Power.
Η επιτυχία αυτή του κ. Αντωνόπουλου, είχε κατά την άποψη του ως αποτέλεσμα, και την απόπειρα κατά της ζωής του το 2014 και όσα του συμβαίνουν τώρα με την εμπλοκή του στην «μαφία των φυλακών».
Συντονιστής όλων κατά τον κ. Αντωνόπουλο είναι ο Άρης Φλώρος.
Με το υπόμνημά του ο κ. Αντωνόπουλος ζητά να καλέσει ο ανακριτής για κατάθεση μεταξύ άλλων και δύο πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους:
–Τάκη Μπαλτάκο, δικηγόρο και πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, «προκειμένου να καταθέσει για τη συνάντηση που είχαμε σε καφετέρια με τον Άρη Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014. Να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση και να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν του δήλωσα ότι δεν αποδέχομαι τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ Α.Ε και Energa Α.Ε.».
–Χρήστο Μαρκογιαννάκη, πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, προκειμένου «να καταθέσει για τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε μαζί μου στο δικηγορικό μου γραφείο και στα γραφεία της ΛΑΓΗΕ Α.Ε., με σκοπό να με πείσει να αποδεχθώ τη διαιτητική επίλυση των απαιτήσεων της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. κατά της Energa Α.Ε.».
Ζητά επίσης να καταθέσουν τρεις επιφανείς δικηγόροι που σχετίζονται με την όλη υπόθεση, ένας αστυνομικός διευθυντής προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι οι επαφές του με τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας των φυλακών», Κλοντιάν Λεκοτσάι, ήταν σε γνώση και υπό την καθοδήγηση του, αλλά και οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την φύλαξη του μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας.