Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γράψαμε «Macedonia» στη Google και δεν έβγαλε τη Βόρεια Μακεδονία – Είχε δίκιο ο Τσίπρας

Γράψαμε «Macedonia» στη Google και δεν έβγαλε τη Βόρεια Μακεδονία – Είχε δίκιο ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παλαιότερα όποιος αναζητούσε στη Google τη λέξη Macedonia (Μακεδονία) στα Αγγλικά, έβγαζε πρώτη στην αναζήτηση τη «Μακεδονία» που εμείς τη λέγαμε Σκόπια και ο ΟΗΕ FYROM.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την αλλαγή του ονόματος από «Μακεδονία» σε Βόρεια Μακεδονία, πλέον η Google δεν βγάζει πρώτη τη βόρεια γείτονά μας αλλά τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας.

Έτσι, ο κάθε πολίτης του κόσμου, όταν αναζητά τη Macedonia, δεν βρίσκει ότι αυτή είναι μια χώρα βόρεια της Ελλάδας, αλλά μια γεωγραφική περιοχή.

Για την ακρίβεια, πρώτο βγαίνει το ακόλουθο λήμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ τι γράφει: https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia

Στο επιχείρημα αυτό, το οποίο για την τιμή των όπλων είχε πρώτο προβάλλει το TRIBUNE μήνες πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός είπε πως το όνομα «Μακεδονία» δεν εκχωρήθηκε και πως «αν βάζατε στο Google το όνομα Macedonia (με λατινικούς χαρακτήρες) πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, έβγαιναν τα Σκόπια», αναφέροντας πως πλέον οι αναζητήσεις αφορούν και τη χώρα μας.

Η αρχική σύλληψη ανήκε στην Ακαδημία Αθηνών, βεβαίως, η οποία το 2004 είχε εισηγηθεί ως προτεραιότητα σε περίπτωση συμφωνίας την αλλαγή του ονόματος της γείτονος χώρας στα λεξικά, ώστε να είναι διακριτό από τη «Μακεδονία». Να σημειωθεί ότι και η Ακαδημία Αθηνών σύνθετη ονομασία είχε εισηγηθεί.

Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν, η τεχνολογία πήρε τη θέση των λεξικών στην καθημερινότητά μας και έτσι το τι βγάζει η Google πρώτο ως «Macedonia» είναι εκείνο που αποσαφηνίζει τα πράγματα.

Προφανώς άνθρωποι μη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο να μην αντιλαμβάνονται ακριβώς τη σημασία της εύρεσης αποτελεσμάτων μιας αναζήτησης.

Απλά λοιπόν: Παλαιότερα όποιος αναζητούσε τη «Macedonia» μάθαινε ότι αυτή είναι μια χώρα βόρεια της Ελλάδας. Τώρα πληροφορείται ότι είναι μια γεωγραφική περιοχή.

Μάλιστα μαθαίνει ότι αυτή η περιοχή είναι διαμοιρασμένη μεταξύ Ελλάδας, Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας. Έτσι η καπηλεία της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς στο διαδίκτυο έληξε.

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό; Το πιο σημαντικό στην αποκατάσταση της γεωγραφικής και ιστορικής αλήθειας είναι.

Μέχρι και τη Συμφωνία των Πρεσπών όλος ο πλανήτης -που δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει την ιστορία μας και να ασχολείται με τα θέματά μας- αποκαλούσε την ΠΓΔΜ σκέτο «Μακεδονία».

Το τι λέγαμε εμείς μικρή σημασία είχε. Σημασία έχει τι έλεγαν όλοι οι άλλοι και προπάντων τι έλεγε η Google.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λιτόχωρο: «Γρύλισαν» τα τανκς υπό το βλέμμα του Δένδια: «Είμαστε 3.000 χρόνια πολίτες-οπλίτες»

Ποια είναι η πιο περιζήτητη προβολή στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης; – Οι top επιλογές των σινεφίλ στην εφετινή διοργάνωση με χορηγό το Eurojackpot

Θεσσαλονίκη: Ρομά μπήκαν ως… υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας σε σπίτι ηλικιωμένων και προσπάθησαν να κλέψουν

Οι Polkar σε μια ανατρεπτική μουσική βραδιά powered by Eurojackpot – Ένα πάρτι γεμάτο εκπλήξεις στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Τσίπρας και Στεφάνου για Κυπριακό: Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που διεκόπησαν στο Κρανς Μοντανά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...