«Η καταδίκη από το ΚΚΕ είναι κάθετη και ξεκάθαρη» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΚΚΕ Ιωάννης Δελλής, σχετικά με την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη.
«Είναι πράγματα που καταδικάζονται χωρίς δεύτερη κουβέντα και δεύτερη σκέψη. Θα πρέπει όλα αυτά να σταματήσουν. Δεν εξέφρασαν και δεν μπορεί να εκφράζουν τον λαϊκό κόσμο τέτοιου είδους ενέργειες», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη γρήγορα να αποκαλυφθούν οι δράστες αυτών των ύποπτων επιθέσεων και εκτίμησε ότι «αξιοποιούνται και αυτά προκειμένου να στηθεί ένα ψευδεπίγραφο δίπολο περί προόδου και συντήρησης με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Με αφορμή τη σχετική συζήτηση στη Βουλή ο κ. Δελλής σχολίασε ότι «το ΚΚΕ θα δώσει με την κοινοβουλευτική του ομάδα τη μάχη μέσα στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για να αποκαλύψει τον βαθύτερο στόχο αυτής της συμφωνίας, που είναι η εξυπηρέτηση των επικίνδυνων ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για τους λαούς στην περιοχή και θα καταψηφίσει και με τα δυο του χέρια τη συμφωνία».
Διευκρινίζοντας τη θέση του κόμματος επισήμανε ότι «το πρόβλημα για το ΚΚΕ από το 1992 που προέκυψε το ζήτημα αυτό δεν ήταν ποτέ η σύνθετη ονομασία» καθώς, όπως είπε, το κόμμα μίλησε από την αρχή για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικά αυστηρά προσδιορισμό, «υπό την αίρεση ότι θα εκλείψουν όλοι οι αλυτρωτικοί και οι εθνικιστικοί προσδιορισμοί που θα μπορούσαν να υπάρξουν σε μια τέτοια λύση και βεβαίως η οποιαδήποτε λύση θα έπρεπε να αναζητείται μακριά από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
«Όχι απλώς δεν την ψηφίζουμε αλλά την καταγγέλλουμε ως μια συμφωνία, η οποία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια, δυναμώνει τον πιο δολοφονικό, τον πιο πολεμοκάπηλο οργανισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, το ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.
Εκτίμησε, άλλωστε, ότι αν κυρωθεί η συμφωνία, «αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα έρθει και η ειρήνη στην περιοχή απαραίτητα».
Απαντώντας σε ερώτηση για τον διαχωρισμό σε προδότες και πατριώτες, δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν είναι σύμφωνο με έναν τέτοιο διαχωρισμό και εκτίμησε ότι πρόκειται για έναν «πλαστό διαχωρισμό», ενώ η ουσία της συμφωνίας είναι η είσοδος της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.