Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φίλης στη Βουλή: Θα διαψευστούν όσοι ονειρεύονται κατάρρευση της κυβέρνησης

Φίλης στη Βουλή: Θα διαψευστούν όσοι ονειρεύονται κατάρρευση της κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θα διαψευστούν όσοι ονειρεύονταν κυβερνητική κατάρρευση και σήμερα και μεθαύριο στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

«Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης αποδεικνύει τις πολιτικές διεργασίες, που δεν είναι αδιαφανείς, ούτε σαν τα πολιτικά μαγειρεία του παρελθόντος. Οι πολιτικές διαφοροποιήσεις γίνονται στη βάση αρχών και εξυπηρέτησης του υπέρτερου εθνικού συμφέροντος και της πολιτικής σταθερότητας», επεσήμανε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

«H ψήφος εμπιστοσύνης, με αφορμή την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία της αριστερής διακυβέρνησης, μία τομή μέσα στη συνέχεια, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το δημοψήφισμα του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά και την αναγκαστική, λόγω των συσχετισμών, συγκατοίκηση με ένα μικρό δεξιό κόμμα, τους ΑΝΕΛ».

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι, ξαφνιάστηκε από την τοποθέτηση του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος, όπως είπε, «με μεγαλύτερη διακριτικότητα από ό,τι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχοποίησε έναν έντιμο και δημοκράτη βουλευτή, τον Σπύρο Δανέλλη, διότι διέπραξε το λάθος να επιμένει με σταθερότητα στην άποψή του».

Ακόμα ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «μείζον θέμα πολιτικής τάξης και ηθικής», που δημιουργήθηκε από την επίθεση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο υπουργό ‘Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Όταν ταυτίζεις έναν αξιωματικό επειδή έγινε υπουργός, με έναν πραξικοπηματία, τι μήνυμα στέλνεις στην κοινή γνώμη και στο στράτευμα;

»Ότι κάθε αξιωματικός είναι επίδοξος πραξικοπηματίας; Τέτοιοι πολιτικοί χειρισμοί ενισχύουν τη δημοκρατία;», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίθεση εξαπέλυσε και στο ΚΙΝΑΛ το οποίο κατηγόρησε ότι «συμπεριφέρεται ως κλάκα θορυβοποιών».

«’Αραγε αυτό απέμεινε από ένα μεγάλο ιστορικό ρεύμα, το ΠΑΣΟΚ, που καθόρισε, με τα θετικά και τα αρνητικά του, την πορεία της δημοκρατικής Μεταπολίτευσης; Και έτσι θα ξεπεράσει το ΚΙΝΑΛ το υπαρξιακό του αδιέξοδο; Λοξοκοιτώντας προς τη Δεξιά;» ανέφερε ο κ. Φίλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στον Λίβανο καλεσμένος του Ελληνορθόδοξου ομολόγου του Μισέλ Μενάσα

Νικόλας Φαραντούρης: «Ο ΥΕΘΑ Δένδιας έσωσε την τιμή της ελληνικής κυβέρνησης»

Νίκος Δένδιας για 6/4: «84 χρόνια από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα»

Προανακριτική: Δίωξη Τριαντόπουλου ζητά η ΝΔ – Οι θέσεις των άλλων κομμάτων

Νίκος Δένδιας – Το μέλλον μας μετράει: Προστασία των παιδιών σε κρίσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...