Επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.
«Σκέφτομαι να κατέβω ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, αλλά για να το κάνω πρέπει να ξέρω τις παραμέτρους και να εξακριβώσω αν μπορώ να ανταπεξέλθω. Για να πάρω την απόφαση πρέπει να είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω καλά» τόνισε μιλώντας στον Xfm 943.
Μάλιστα, τόνισε ότι «επίσημη πρόταση δεν μου έχει γίνει από το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και θετική διάθεση». Οπως ξεκαθάρισε «είναι απόφαση που πρέπει να πάρω εγώ πρώτα από όλα».
Παράλληλα, εκτίμησε πως «γίνεται πολύ φασαρία για το ποιος θα στηρίξει ποιόν, αλλά από κανέναν δεν ακούγεται για το ποιος δήμος θα στηρίξει τον πολίτη» για να προσθέσει: «Ποτέ δεν κατάλαβα πώς κάποιοι παζαρεύουν θέσεις κι αξιώματα πάνω στο κεφάλι του δημότη. Ο Δήμαρχος πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη, όχι κόμματα και πολιτικές καριέρες».
Σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο, ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην Αθήνα «είναι να αποκτήσω πλήρη εικόνα για το δήμο, την εσωτερική του λειτουργία & το βαθμό εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών. Ακριβώς αυτό κάνω όλες αυτές τις μέρες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».
Ο κ. Γερουλάνος επανέλαβε την κριτική του για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στον Έλληνα πολίτη. Δεν θα καταφέρουμε τίποτα αν απλώς αλλάξουμε την ταμπέλα και μείνουμε ίδιοι.
Αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή στην απόφαση να αλλάξει το όνομα, να γίνει «Ελιά», ΚΙΝΑΛ, ότι το βασικό είναι να υπάρχει σχέδιο που να αφορά όλη την Ελλάδα. Έπρεπε πρώτα να ανασυγκροτήσουμε τον χώρο και μετά να συζητήσουμε την ανάπτυξή του.
Κάναμε το ανάποδο. Οι ιδέες και οι αξίες κρατούν έναν φορέα και όχι τα πρόσωπα και τα ονόματα. Το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, μιλούσε για έναν Έλληνα ελεύθερο και αν το μήνυμα αυτό μιλούσε στο 50% της κοινωνίας το ’80, τώρα μιλάει στο 90% γιατί δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αισθάνεται εγκλωβισμένος. Η ουσία του πράγματος είναι η εξής, αν το όραμά σου έχει λόγο ύπαρξης, τότε πρέπει να δεις πως θα περάσει στην κοινωνία».
Τέλος αναφερθείς στην περίφημη φράση του Θ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε τόνισε: «Από την αρχή διαφώνησα μαζί του γιατί κάποιος έφαγε μπιφτέκι και κάποιος ψίχουλα, αλλά κάποιος έστρωσε το τραπέζι».