ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, Ισλαμιστές, Νίκος Κοτζιάς, Παλαιστίνη, Ρόδος, Σκόπια, Συρία, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εξωτερικών,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία και διάλογος για την επίλυση των προβλημάτων και των διαφορών που υπάρχουν στον χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αναφέρθηκε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Ρόδο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή στοχεύει η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του έκανε ο υπουργός στο θέμα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, τονίζοντας:
«Στις Πρέσπες καταλήξαμε σε έναν συμβιβασμό και δείξαμε ότι ουδείς μπορεί να βάλει τον άλλο στη γωνία».
Ο κ. Κοτζιάς ευχήθηκε επικύρωση της συμφωνίας, σημειώνοντας πως «η αντίθεση που υπάρχει είναι ανάμεσα στις δυνάμεις που θέλουν να βρεθεί λύση και ανάμεσα σε δυνάμεις της αδράνειας που βολεύονται από τη μη λύση».
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο Παλαιστινιακό.
Θα είναι κέρδος για όλους η αναγνώριση του κράτους, είπε, και χαρακτήρισε το θέμα της Συρίας ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής».
Τόνισε πως πρέπει όλοι να εμποδίσουν τους πολέμους που διεξάγονται στη Συρία, πόλεμοι που «έχουν φτάσει να διεξάγονται δια αντιπροσώπων», επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει πιο ενεργή παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενος, τέλος, στη Διάσκεψη της Ρόδου, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στο νησί, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι «το πνεύμα της Ρόδου είναι σημαντικό και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη συνεργασία και την ασφάλεια των λαών της νοτιοανατολικής Μεσογείου».























































