Για το συμπληρωματικό πόρισμα μετά τις νέες έρευνες στο ΚΕΕΛΠΝΟ μίλησε στη Γιάννα Παπαδάκου και την εκπομπή «Checkpoint Alpha» η Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, που όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Παύλος Πολάκης ο Σύλλογος εργαζομένων («η Συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ κάτω απο το προκάλυμμα του Συλλόγου εργαζομένων που προεδρεύει ο γνωστός ΠΟΥΛΗΣ Σταματης» όπως έγραψε ο αν. Υπουργός) θέλησε να αποτρέψει την προβολή της, στέλνοντας εξώδικο στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha!
Σύμφωνα με τα όσα είπε, τα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες στους σέρβερ του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατασχέθηκαν το καλοκαίρι ενισχύουν τα όσα έλεγε το πρώτο πόρισμα.
Πρόσθεσε ότι το συμπληρωματικό πόρισμα για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα είναι «πολύ ενδιαφέρον», ενώ θα σταλεί στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, η οποία αναμένεται να το προωθήσει στη Βουλή.
«Αν είχαμε μείνει μόνο στους διορισμούς, θα μιλούσαμε για απλή απιστία, το θέμα είναι ο τρόπος που ενήργησαν για να καλύψουν αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το σημαντικό, υπήρξε και συγκάλυψη», είπε χαρακτηριστικά η Μ.Παπασπύρου, ενώ επανέλαβε ότι υπήρξαν δυσκολίες στην έρευνα γιατί δεν υπάρχουν βιβλία που να δείχνουν που πήγαιναν τα λεφτά ενώ έχει «χαθεί», μεταξύ άλλων και το πρωτόκολλο…
Αποκάλυψε ότι οι φάκελοι που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι πάνω από 10 και ότι αναμένονται ακόμα πάρα πολλά πορίσματα, ενώ τα περισσότερα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, γιατί πλέον υπάρχει το υλικό.
Σχολιάζοντας τα όσα είχε πει σχετικά με τη ζημία από την υπόθεση αυτή, ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχει καταγραφεί στην έρευνα που έχει κάνει η Εξεταστική, επεσήμανε ότι αυτό συμβαίνει γιατί ανακαλύπτουν πολλά εικονικά τιμολόγια και ήδη έχει παραπεμφθεί άτομο, με βάση παλαιότερη έρευνα, για την περίοδο ως το 2009 για εικονικά τιμολόγια ύψους 1,39 εκ. ευρώ!
Απαντώντας σε ερώτηση γιατί «έσπασε» σε πολλά πορίσματα η διερεύνηση της υπόθεσης, η Γενική Επιθεωρήτρια απάντησε ότι αν δεν γινόταν αυτό δεν θα μπορούσε ένα δικαστήριο να δικάσει την υπόθεση.
«Μέχρι στιγμής είναι 300.000 έγγραφα, θα μπορούσε ένα δικαστήριο να τα ελέγξει και να προχωρήσει; Θα είναι μεγάλος ο αριθμός των κατηγορουμένων, μεγάλος ο αριθμός των μαρτύρων».