Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νικήτρια των φοιτητικών εκλογών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ – Δείτε πόσο % πήρε η κάθε παράταξη

Νικήτρια των φοιτητικών εκλογών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ – Δείτε πόσο % πήρε η κάθε παράταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το 100% της ενσωμάτωσης των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, επιβεβαιώθηκε η αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα ΑΕΙ.

«Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Εκτός από την 32η συνεχόμενη νίκη, η παράταξή μας αναδείχθηκε αυτοδύναμη τόσο στα Πανεπιστήμια, όσο και στα ΤΕΙ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Γίνεται πια ξεκάθαρο ότι στους φοιτητές υφίσταται ένα πλειοψηφικό ρεύμα που έχει συνειδητοποιήσει ότι αξίζει καλύτερη ποιότητα σπουδών και καλύτερες προοπτικές, που πλέον διεκδικεί ανοιχτά αυτό που αξίζει και που εμπιστεύεται την ατζέντα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για να δει το όραμά του να υλοποιείται», προστίθεται.

Την αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ «έδειξαν» οι φοιτητικές κάλπες, σύμφωνα με αποτελέσματα που εξέδωσε η ίδια παράταξη, ενώ οριακές είναι οι διαφορές με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ.

ΠΑΣΠ και ΠΚΣ «μονομάχησαν» για τη δεύτερη θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ με πτωτική πορεία εμφανίστηκε και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ).

Κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα, κινήθηκε το ποσοστό του BLOCO.

Αναλυτικότερα, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ καταγράφει στα Πανεπιστήμια ποσοστό 50,1% και στα ΤΕΙ 56,05%.

Με πτώση στα ΑΕΙ εμφανίστηκε η ΠΑΣΠ (11,44%), καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην προτίμηση των φοιτητών, ενώ τη δεύτερη θέση και με άνοδο σε σχέση με πέρυσι, εμφανίστηκε η ΠΚΣ (19,17%).

Στην τέταρτη θέση, η ΕΑΑΚ με ποσοστό 8.95% (από 11% πέρυσι), ενώ το BLOCO έπιασε το 0.8% του ποσοστού των ψηφισάντων.

Όσον αφορά στα ΤΕΙ, μετά τη ΔΑΠ, ακολουθεί η ΠΑΣΠ (21,7%) και η ΠΚΣ (16,54%). Κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα απέσπασαν ΕΑΑΚ και BLOCO (0,68% και 0,53% αντίστοιχα).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χατζηδάκης: Πώς δικαιολόγησε ότι η κυβέρνηση επιστρέφει στην κοινωνία μόλις 1 δισ. από τα 11,4 δισ. του ματωμένου πλεονάσματος

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα

ΗΠΑ: Επανεκκίνηση είσπραξης φοιτητικών χρεών με κατασχέσεις μισθών

Πώς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ώθησε την Αλβανία από τη δημοκρατία σε ναρκοκράτος

Πεντάγωνο: Ανακοινώθηκαν περικοπές 5,1 δισ. δολαρίων – Επιχορηγήσεις σε Northwestern και Cornell καταργούνται

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...