Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Ραγκούσης, Δημοκρατική Παράταξη, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,
Το δίλημμα «με τη συντηρητική ή με την προοδευτική παράταξη» θέτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ παράλληλα διαφοροποιείται από τη γραμμή της Φώφης Γεννηματά σε πλειάδα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και η απλή αναλογική.
«Η προσπάθεια ενός κόμματος να αποφύγει την αυτοτοποθέτησή του είτε στην προοδευτική είτε στη συντηρητική παράταξη είναι μάταιη», τονίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως δεν θα γίνει συνένοχος στη διάπραξη του ίδιου ιστορικού λάθους το οποίος περιγράφει: «Ως ΠΑΣΟΚ μεγαλώσαμε επικρίνοντας το ΚΚΕ για το ιστορικό λάθος ‘τι Πλαστήρας τι Παπάγος’. Ένα ιστορικό λάθος που το πλήρωσαν ακριβά τόσο η χώρα όσο και η δημοκρατική προοδευτική παράταξη».
Αλλά και στο ζήτημα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, ο κ. Ραγκούσης διαφοροποιείται από την ηγετική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας πως «το τέλος του μνημονίου πρέπει να θεωρείται δεδομένο» και πως «όσοι ισχυριστούν ότι δεν τελειώνει το μνημόνιο θα εκτεθούν πολιτικά».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Ραγκούσης επαναλαμβάνει πως τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, χαρακτηρίζοντας την επιλογή της κ. Γεννηματά να την καταψηφίσει ως «ακατανόητη απόφαση».
«Η απόφαση να πριμοδοτηθεί η παλαιοκομματική Δεξιά των κ.κ Μητσοτάκη και Γεωργιάδη με ένα δυσθεώρητο μπόνους δεκάδων κοινοβουλευτικών εδρών, ήταν μια ακατανόητη απόφαση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει εκτός «κάδρου» στις επικρίσεις του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο σημειώνει:
«Πώς να μην υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης για τον κ. Μητσοτάκη, όταν ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν αυτός επί των ημερών του οποίου άρχισε πάλι η αύξηση κατά χιλιάδες των προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο;».