Το τουρκικό καθεστώς, που έχει μετατρέψει την Τουρκία σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών, τολμά και κατηγορεί την Ελλάδα ότι γίνεται «τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών», εννοώντας ως «εγκληματίες» Τούρκους αντικαθεστωτικούς που τρέχουν να ξεφύγουν από την ισλαμιστική τυραννίδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η απελευθέρωση ενός εκ των Τούρκων αξιωματικών που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, έχει κλιμακώσει την προκλητική τουρκική ρητορική εις βάρος της χώρας μας, την ίδια ώρα που στη Γερμανία έχουν ζητήσει και πάρει άσυλο εκατοντάδες Τούρκοι αξιωματικοί, αξιωματούχοι και διπλωμάτες.
Επειδή όμως στην Τουρκία εισήλθαν σε προεκλογική περίοδο και γνωρίζουν ότι η ένταση με την Ελλάδα φέρνει ψήφους, το καθεστώς των αμόρφωτων ισλαμιστών επιδιώκει να συντηρεί την ένταση.
Οι προκλητικές δηλώσεις των προηγούμενων ημερών για το θέμα των Τούρκων αξιωματικών που τους Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου, πήραν επίσημη μορφή σε επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας προς τον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Κοντονή.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ αναφέρει ότι «η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες».
Ειδικότερα τονίζει: «Παρακολουθούμε από την απόπειρα πραξικοπήματος και μετά, πως η Ελλάδα είναι ασφαλές ‘λιμάνι’ για τους εγκληματίες της χώρας μας.
»Είναι γνωστό ότι τα αιμοσταγή μέλη (σ.σ. του πραξικοπήματος) πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα, που έγινε τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες».
Προφανώς και δεν μπορεί να πάρει κανείς σοβαρά τις κατηγορίες των έξαλλων ισλαμιστών, όταν ο παγκόσμιος Τύπος βοά για την υποστήριξη που παρέχει το καθεστώς της Άγκυρας σε ισλαμιστές τρομοκράτες και για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Η απόφαση του ΣτΕ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την Πέμπτη τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο Αξιωματικό, για τον οποίο η ελληνική πολιτεία είχε ασκήσει ένδικο μέσο, όταν του χορηγήθηκε άσυλο από την αρμόδια επιτροπή.
Η απόφαση έχει ισχύ ως τον Μάιο, όταν θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο η ουσία της υποθέσεως, δηλαδή θα αποφασιστεί αν θα του δοθεί ή όχι άσυλο.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα αυτά δεν θα ισοδυναμούν κατ’ ουσίαν με κράτηση. Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων που διατάσσει το Δικαστήριο, το ΣτΕ μπορεί ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, να ανακαλέσει την σημερινή απόφασή του.
Με την απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, κάνει δεκτή εν μέρει την αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία άσκησε το ένδικο μέσο κατά της απόφασης με την οποία είχε δοθεί άσυλο στον συγκεκριμένο αξιωματικό, έναν από τους οκτώ, για τους οποίους η Αγκυρα επιμένει για την έκδοση τους, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου που υπήρξε αρνητική.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, ο συγκεκριμένος αξιωματικός πρέπει να φυλάσσεται και να διαμένει υπό ασφαλείς συνθήκες, χωρίς τη δυνατότητα να απομακρυνθεί από τη χώρα, αφού δεν θα έχει ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ για το θέμα του ασύλου, αν θα του δοθεί η όχι, το Δικαστήριο θα αποφασίσει στις αρχές Μαΐου.