Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος σε Χαν: Οι χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ πρέπει να πληρούν όλες τις πρϋποθέσεις

Μίχαλος σε Χαν: Οι χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ πρέπει να πληρούν όλες τις πρϋποθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με τον κ. Γιοχάνες Χαν, Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο περιθώριο της τακτικής συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στον κ. Χαν ότι η Ελλάδα διαδραματίζει αυτή τη στιγμή σταθεροποιητικό ρόλο στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου και επιθυμεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ευρωπαϊκή πορεία των υποψήφιων προς ένταξη χωρών στην ΕΕ.

Τόνισε, ωστόσο, στον Επίτροπο ότι οι χώρες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ΕΕ θα πρέπει να εκπληρούν όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, όπως ακριβώς αυτές έχουν τεθεί και από τις επίσημες ελληνικές αρχές, ώστε να προάγεται τόσο το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελλάδας.

Ο κ. Μίχαλος ανέλυσε διεξοδικά στον κ. Χαν τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην οικονομία της χώρας και του επεσήμανε τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις για την αναβάθμιση της μείζονος περιοχής της νοτιανατολικής Ευρώπης και των υπό ένταξη χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε διευρυμένη συζήτηση για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους συγκεκριμένους σκοπούς, με τον κ. Μίχαλο να επισημαίνει στον κ. Χαν ότι τα Ευρωεπιμελητήρια θα αποτελέσουν αρωγό προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος αναφερόμενος στην Ελλάδα ζήτησε τη συμβολή του κ. Χαν στη διαμόρφωση κινήτρων προκειμένου να αναστραφεί το φαινόμενο του brain drain που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Ο «θρίαμβος» του Eurogroup

Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει δεύτερο πρόγραμμα δανείων SAFE για αμυντικά έργα, σύμφωνα με πηγές

Έλενα Κουντουρά: Ανεπαρκής και ανεύθυνη η κυβέρνηση στα κρίσιμα ζητήματα ενίσχυσης της ασφάλειας των αερομεταφορών, μετά και τη νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Politico: Ιταλία και Βέλγιο μπλοκάρουν το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...