Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Παυλόπουλου για την αφοσίωση στο καθήκον και την πατρίδα

Μήνυμα Παυλόπουλου για την αφοσίωση στο καθήκον και την πατρίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αφοσίωση στο καθήκον, που είναι αφοσίωση στην πατρίδα και στο έθνος μας, είναι πολύ περισσότερο σημαντική σήμερα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων «του Φουστανελά» σε προστάτη Άγιο της Προεδρικής Φρουράς, πρωτοστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «πρέπει αυτούς τους στόχους, που αφορούν την προστασία του έθνους μας, του λαού μας και της πατρίδας μας, να τους κάνουμε κοινή μας συνείδηση. Πριν απ’ όλα, πάνω απ’ όλα η αγάπη για την πατρίδα, η αφοσίωση στο καθήκον».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος μαρτύρησε ακριβώς επειδή δεν δέχθηκε να αλλάξει το πιστεύω του, δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του.

«Τούτο για την Προεδρική Φρουρά έχει τεράστια σημασία, γιατί δείχνει αυτό που πάντοτε η Προεδρική Φρουρά, από τότε που συστάθηκε ως σήμερα, πράττει» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ννωρίζετε ότι εκείνο που σας εμπνέει, και πρέπει να σας εμπνέει εις το διηνεκές, είναι η αφοσίωση στο καθήκον. Κανένας περισπασμός δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σ’ αυτήν την αφοσίωση. Την έχετε αποδείξει, ξέρω ότι θα την αποδείξετε στο μέλλον και για πάντα» επισήμανε, απευθυνόμενος στα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς.

Ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε την ακολουθία της καθιέρωσης του εικονοστασίου-προσκυνηταρίου του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στον τρόπο που χτίζονταν οι ναοί από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια και φθάνοντας μέχρι σήμερα, εξήρε το εκκλησιαστικό ήθος και την παράδοση που ήταν ορατά ακόμη και στον τρόπο που οικοδομούνταν οι ναοί, όσο μικροί κι αν ήταν.

«Στον άνθρωπο δεν είναι τόσο ουσιαστικό το εξωτερικό, αυτό που φαίνεται, αλλά αυτό που κρύβεται εσωτερικά» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στα εκκλησάκια και στις μονές επί Τουρκοκρατίας, αλλά και στην ενδυμασία της εποχής, τονίζοντας πως «η φουστανέλα είναι ένα σύμβολο του αγώνα και της απόκτησης της ελευθερίας».

Εξέφρασε, επίσης, τη συγκίνησή του για τη σημερινή ημέρα, που αφιερώνεται ένα προσκυνητάριο του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις στην Προεδρική Φρουρά, δηλώνοντας πως αυτό μάς δίνει εσωτερική δύναμη. Τέλος, συνεχάρη όσους συνέλαβαν την ιδέα και όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία του και ευχήθηκε ο λαός να συνεχίσει να δείχνει αυτό που θέλει και αυτό για το οποίο αγωνίζεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καραμανλής, Σαμαράς, Παυλόπουλος στην εκδήλωση του Νίκου Δένδια στο υπ. Εθνικής Άμυνας

Τασούλας για 25η Μαρτίου: «Για 9 χρόνια αντηχούσε το “ελευθερία ή θάνατος”»

Π. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο – Είναι, υπό την ηγεσία Ερντογάν, μία θρασύδειλη χώρα»

Ν. Δένδιας: Διαμορφώνουμε ένα καινούργιο δόγμα αποτροπής

Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί περί δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Τι είναι ο αριστερός εθνικισμός ή σοσιαλπατριωτισμός
Leftist Nationalism (ή αριστερός εθνικισμός) είναι μια πολιτική ιδεολογία που συνδυάζει τον εθνικισμό με αριστερές,...