Σφοδρή επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη και τη ΝΔ με αφορμή την παραδοχή της πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει ακόμα και πρόταση λύσης για το Σκοπιανό με την οποία συμφωνεί για να ρίξει την κυβέρνηση, εξαπολύουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
“Η κυρία Μπακογιάννη επιβεβαίωσε σήμερα την ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στη μανία της να αποσταθεροποιήσει τη χώρα πριν βγούμε οριστικά από τα μνημόνια, δεν λογαριάζει ούτε εθνικά θέματα ούτε τίποτα” τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.
“Τη διαβεβαιώνουμε πως για άλλη μία φορά θα μείνει με την όρεξη. Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Και μέχρι τότε η σημερινή σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση θα έχει βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την έριξαν, ενώ με την ίδια υπευθυνότητα θα εργαστεί για διέξοδο και στο ονοματολογικό, που επίσης οι κυβερνήσεις του χθες μας κληροδότησαν” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ηρώδου Αττικού.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η κυρία Μπακογιάννη είχε προχωρήσει στη σχετική κυνική ομολογία για τον πραγματικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το μείζον εθνικό ζήτημα του ονοματολογικού στα Σκόπια μιλώντας στο Real FM και επιβεβαιώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιστρατεύει το ζήτημα ως όχημα για την πρόκληση εκλογών.
Η κα Μπακογιάννη, επιμένοντας στη γραμμή αποσιώπησης της θέσης της ΝΔ για το Σκοπιανό, έκανε σαφές ότι ακόμα και αν συμφωνεί η αξιωματική αντιπολίτευση με μία πρόταση λύσης που θα φέρει η κυβέρνηση θα ψηφίσει «όχι», εφόσον υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Συγκεκριμένα στο ερώτημα «αν φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση ένα πλαίσιο συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων με το οποίο συμφωνεί η ΝΔ αλλά ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί. Θα ψηφίσετε αυτή την πρόταση ή θα προτιμήσετε να ρίξετε την κυβέρνηση;», η ίδια απάντησε:
«Η Νέα Δημοκρατία τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης της στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Και αυτό είναι μία βαριά κουβέντα που λέω, αλλά σας τη λέω με παρρησία και πολύ ξεκάθαρα».
Η κυνική ομολογία της Ντόρας Μπακογιάννη ήρθε την ώρα που από τη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να μην παίρνουν σαφή θέση για το θέμα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι στη δύσκολη θέση να πρέπει να αποφασισει αν θα συγκρουστεί με τη γραμμή Σαμαρά στο θέμα των Σκοπίων, ή αν θα απεμπολήσει και θα διαγράψει την πολιτική παρακαταθήκη του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (αλλά και της αδελφής του Ντόρας), τον οποίο έριξε ο Σαμαράς από Πρωθυπουργό το 1993 με προσχημα το Μακεδονικό.
Στο πλαίσιο αυτό από την Πειραιώς διαρρέουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρνηθεί να πάει σε σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, αν την συγκαλέσει ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, εάν πρώτα δεν έχουν συμφωνήσει οι δύο κυβερνητικοί εταίροι!
Δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση θα απέχει από τον κορυφαίο διάλογο για ένα μείζον εθνικό θέμα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Όπως αναφέρει το newspost.gr, «παρά το γεγονός ότι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας, τους επόμενους 6 μήνες, για την αναζήτηση λύσης στο πολυετές αυτό πρόβλημα, τούτο δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουν στο Μαξίμου αφενός να κρύψει το έλλειμμα συνεννόησης με τον κυβερνητικό του εταίρο, αφετέρου να φέρει τη Ν.Δ. σε θέση «απολογούμενου» για το θέμα.
Θα πρέπει, συνεπώς, να θεωρείται δεδομένο ότι, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία προς έγκριση, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα αρνηθεί να μετάσχει σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπως αυτό που πρότεινε χθες ο Π. Καμμένος, εάν πριν από αυτό δεν έχει υπάρξει κοινή και αμοιβαία αποδεκτή από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρόταση της κυβέρνησης. Με αυτό τον τρόπο, η Ν.Δ. θα επιχειρήσει όχι μόνον να αναδείξει τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και να την «πιέσει» στα όρια θραύσης της συνοχής της.
Αντίστοιχη στάση θα υπάρξει και στην περίπτωση που το ζήτημα έλθει στη Βουλή, κι αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει στη γραμμή Κοτζιά ότι δεν είναι ζήτημα κομμάτων αλλά πλειοψηφίας βουλευτών, ελπίζοντας δηλαδή σε μία πλειοψηφία που θα είναι ικανή να καλύψει την απώλεια ψήφων όχι μόνον από τους ΑΝΕΛ αλλά και από το εσωτερικό, πιθανόν, του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. θα επιμείνει να υπάρξει ενιαία κυβερνητική πρόταση, πριν το θέμα έλθει σε ψηφοφορία.»