Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μειώνεται η ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων – Τσουχτερά πρόστιμα από την 1η Γενάρη

Μειώνεται η ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων – Τσουχτερά πρόστιμα από την 1η Γενάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα από την πρώτη Ιανουαρίου για τα κόμματα που θα παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με την ιδιωτική χρηματοδότησή τους από τράπεζες, κουπόνια ή από μη επιτρεπόμενα πρόσωπα καθώς και οι βουλευτές/ευρωβουλευτές που δεν τηρούν τις κείμενες διατάξεις περί εσόδων ή διακίνησης δαπανών.

Το ΥΠΕΣ κατέθεσε στη Βουλή σχετική τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη, η οποία θεσπίζει αυστηρές κυρώσεις σε όσα κόμματα παραβούν τη νομοθεσία.

Τι θα προβλέπεται

Συγκεκριμένα από την 1η του χρόνου θα προβλέπονται τα εξής:

– Επιβολή προστίμων έως 50% της τελευταίας χρηματοδότησης ή έως 150.000 ευρώ συνολικά στα κόμματα που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση

– Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ για τα κόμματα που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση για οποιοδήποτε λόγο ή συνάπτουν συμβάσεις που παραβιάζουν τους όρους περί απαγόρευσης χορήγησης δανείων από τράπεζες με εκχώρηση ή ενεχυρίαση της κρατικής χρηματοδότησης (ή μέρους της)

– Πρόστιμα έως 50% της ετήσιας βουλευτικής αποζημίωσης για τους υποψήφιους ή εκλεγμένους στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο που διακινούν έσοδα ή δαπάνες παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία.

Ταυτόχρονα, η τροπολογία μειώνει την ανώτατη επιτρεπόμενη αξία των ανώνυμων κουπονιών των κομμάτων στα 15 ευρώ από τα 50 που ήταν το όριο.

Ενώ την ίδια ώρα μειώνεται και ο ανώτατος αριθμός των κουπονιών που επιτρέπεται να εκδώσει ένα κόμμα σε 4% της προηγούμενης ετήσιας χρηματοδότησης (έναντι 5% που ίσχυε μέχρι σήμερα) και σε 75.000 ευρώ συνολικά (έναντι 100.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπερψηφίστηκε με 159 «υπέρ» έναντι 136 «κατά» ο προϋπολογισμός του 2026

Στεγαστικό: Τα έξι νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος δεν κείται μακράν» – Η ελλαδική ΑΟΖ θα φτάσει μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ

Ο Νίκος Παππάς συνέθλιψε τον Νίκο Παπαθανάση – Η αλήθεια με νούμερα

ΥΠΕΘΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...