Εσχάτως, οι βρετανικοί Financial Times επετέθησαν για πολλοστή φορά κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και με αφορμή δικαστική διαμάχη του με τους εκδότες μικρού εντύπου, οι οποίοι από το 2013 έχουν καταδικαστεί τρεις φορές για συκοφαντική δυσφήμηση, τον κατηγορούν για επιχείρηση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης (!).
Κάτι, στο οποίο βρήκαν πρόθυμο σύμμαχο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Πρόσφατα, επίσης, κατηγόρησαν την Αθήνα ότι προσπάθησε να μπλοκάρει ευρωπαϊκό ψήφισμα καταδίκης της Βενεζουέλας.
Κάτι που, αν και διαψεύσθηκε κατηγορηματικά με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και πάλι βρήκε πρόθυμο συμπαραστάτη τη Νέα Δημοκρατία.
Προ καιρού, και πάλι είχε αναπαράγει τις «διαρροές» κύκλων ισχυρής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας (!) κατά της Ελλάδας, για το «βέτο» που πρόβαλε η Αθήνα σε σχέδιο ευρωπαϊκού ψηφίσματος καταδίκης της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κι ας είναι αυτή η «ισχυρή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα» αυτή που διατηρεί τις πλέον προνομιακές οικονομικές σχέσεις με την Κίνα.
Να σημειωθεί πως, ήδη από το 2015, η ίδια εφημερίδα είχε ξεκινήσει ενορχηστρωμένη επίθεση δυσφήμησης του Νίκου Κοτζιά.
Ειδικότερα, τότε τον είχε κατηγορήσει για σχέσεις –άκουσον, άκουσον- με ρωσικούς ακροδεξιούς κύκλους, προσκείμενους στο Κρεμλίνο.
Παρ’ ότι και αυτή η «πληροφορία» είχε διαψευσθεί παταγωδώς, η εφημερίδα δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να διορθώσει το ολίσθημά της.
Συντάκτης αυτού του κατάπτυστου δημοσιεύματος ήταν η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα, κ. Κέριν Χόουπ (Κerin Hope).
Η ίδια κυρία, λοιπόν, που είναι η συντάκτης και του τελευταίου δημοσιεύματος – λάσπη, με το οποίο, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και αφήνει να αιωρείται «κομψά» η κατηγορία ότι ήταν πράκτορας (!) της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας, «Στάζι», ήταν εκείνη που, με δημοσίευμά της, το καλοκαίρι του 2015, επιχειρούσε να κατατρομοκρατήσει την ελληνική κοινή γνώμη.
Ειδικότερα, όπως θύμισε ο δημοσιογράφος, Χρυσόστομος Λουκάς, στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι – Στο Κόκκινο» (10 -8- 2017), η κ. Κέριν Χόουπ είχε προβεί σε δημοσίευμα λίγο πριν το δημοψήφισμα, το «καυτό» καλοκαίρι του 2015, με το οποίο “αποκάλυπτε” ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων στις τραπεζικές καταθέσεις, από 8.000 ευρώ και πάνω.
Κάτι που, προφανώς, δεν έγινε, πόσο μάλλον αφού αντίκειτο στους ευρωπαϊκούς κανόνες περί εγγύησης καταθέσεων.
Το δημοσίευμα της Κέριν Χόουπ που τρομοκρατούσε για κούρεμα καταθέσεων από 8.000 ευρώ και πάνω. Αποδείχτηκε παραμύθι, κι αυτό, αλλά προφανώς στην περίπτωσή της δεν παίζει κανένα ρόλο η δεοντολογία ή η εγκυρότητα.
Και βέβαια, ουδείς ξεχνά ότι οι Financial Times καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης έχουν στηρίξει απροκάλυπτα τη λιτότητα και τους δανειστές, σε μια επιχείρηση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού.
Ζει στο Κολωνάκι, κάνει βόλτες στη Γλυφάδα, τρώει στα Εξάρχεια
H σχέση της Κέριν Χόουπ με την Ελλάδα ξεκινάει από τη δεκαετία του ’80 όταν ήταν ανταποκρίτρια του Associated Press. Επέστρεψε δυναμικά στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ως ανταποκρίτρια των Financial Times σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία. Μένει σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Της αρέσουν οι βόλτες στα Νότια Προάστια, ενώ συχνάζει για φαγητό σε μια ταβέρνα στα Εξάρχεια όπου απολαμβάνει τις αγαπημένες της λεμονάτες σούπες το χειμώνα, ή τις γεμιστές ντομάτες το καλοκαίρι κάτι από την κληματαριά στην αυλή, όπως έγραφε το iefimerida το 2012.