Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Κομοτηνή, Ξάνθη,
«Στα όπλα» βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας για τη λειτουργία μειονοτικών νηπιαγωγείων στη Θράκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Δημοκρατίας”.
Με ψήφισμά της τον Ιούνιο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας συντάχθηκε πλήρως με τη στάση των δασκάλων Ξάνθης και Κομοτηνής, που ζητούν να μην εφαρμοστεί σε καμία περίπτωση το πιλοτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε έξι νηπιαγωγεία στις δύο πόλεις.
Το θέμα αποκαλύφθηκε κατόπιν καταγγελιών των δασκάλων της Θράκης στην εφημερίδα τον περασμένο Μάρτιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι γίνονταν προσπάθειες να ξεκινήσει το σχέδιο για τα μειονοτικά νηπιαγωγεία χωρίς να δοθεί δημοσιότητα.
Χάρη στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, το εγχείρημα πάγωσε προσωρινά, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες το ινστιτούτο φαίνεται να το «τρέχει», με σκοπό να αιφνιδιάσει τόσο τη διδακτική κοινότητα όσο και τους αντιδρώντες.
Ειδικότερα, στα μέσα Ιουνίου η γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, στο οποίο εκφράζονταν σοβαρές ανησυχίες για τις εξελίξεις σχετικά με την προσχολική αγωγή στην περιοχή της Θράκης.
«Θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την καθολική φοίτηση όλων των παιδιών (άρα και της μειονότητας) στο δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο» αναφερόταν.
«Εξαντλούμε όλα τα νομικά και θεσμικά μέσα. Το άμεσα προσεχές διάστημα ετοιμαζόμαστε να προσφύγουμε και δικαστικά εις βάρος του προγράμματος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προκειμένου να εξεταστεί η αντισυνταγματικότητα του εγχειρήματος» δηλώνει στη δημοκρατία ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης Δημήτρης Ντούμος καταλήγει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.