Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς Μητσοτάκης και ΔΑΚΕ επενδύουν στα σκουπίδια – Συνέχεια στην απεργία – Οι ύποπτες ευθύνες

Πώς Μητσοτάκης και ΔΑΚΕ επενδύουν στα σκουπίδια – Συνέχεια στην απεργία – Οι ύποπτες ευθύνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Όχι” ήταν η απάντηση της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία απέρριψε και την βελτιωμένη πρόταση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην συνάντηση τους το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας.

Οι πληροφορίες από μέσα από τη συνεδρίαση αναφέρουν πως ενώ μέχρι χθες οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ήταν κατά της συνέχισης της απεργίας, όταν η ΠΑΣΚΕ είπε ότι αλλάζει στάση και ζητά την αναστολή της κινητοποίησης, τότε οι γαλάζιοι συνδικαλιστές ψήφισαν “λευκό”.

Το ΠΑΜΕ και η ΛΑΕ με τον τρόπο αυτό επί της ουσίας λειτουργούν υπέρ της ιδιωτικοποίησης, την οποία προωθεί ανοιχτά η ΝΔ, όπως σημείωσε και ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης και για την οποία το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ρεπορτάζ του TRIBUNE είχε αποκαλύψει νωρίτερα πως η απόφαση της ΔΑΚΕ είχε διαμηνυθεί στους γαλάζιους συνδικαλιστές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω του Μάκη Βορίδη. Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει τέσσερις προτάσεις για το ζήτημα των συμβασιούχων.

1) Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2) Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3) Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4) Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιεί ότι κινδυνεύει η ακεραιότητα της Ελλάδας

Φάμελλος: «Η κοινωνία μάς λέει “βρείτε τα”, για να μπει τέλος στη δυστοπία που έχει φέρει ο κ. Μητσοτάκης»

«Καρφιά» Πλεύρη κατά Μαξίμου για την υπουργοποίηση Τσάφου και την αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου»

Χατζηθεοδοσίου για εκλογές στην ΚΕΕΕ: Η ήττα Μπρατάκου είναι ήττα κυβέρνησης και Μαξίμου

Πολάκης για Ευθυμίου: Αμοιβές από τον ΕΦΚΑ ως βουλευτής – Αντισυνταγματικό και ανήθικο!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Τι είναι ο αριστερός εθνικισμός ή σοσιαλπατριωτισμός
Leftist Nationalism (ή αριστερός εθνικισμός) είναι μια πολιτική ιδεολογία που συνδυάζει τον εθνικισμό με αριστερές,...