Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελλάδα και Ισραήλ δηλώνουν ισχυρή παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο με κοινή άσκηση

Ελλάδα και Ισραήλ δηλώνουν ισχυρή παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο με κοινή άσκηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανανέωση της στρατιωτικής συνεργασίας και για το έτος 2017 προχώρησαν Ελλάδα και Ισραήλ, με ένα διαρκώς διευρυνόμενο πρόγραμμα ασκήσεων και κοινών δράσεων.

Όπως γράφει η εφημερίδα Καθημερινή, το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας, όπως ονομάζεται η υφιστάμενη διακρατική συμφωνία, υπογράφηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τους δύο επικεφαλής των αρμοδίων διευθύνσεων Διεθνών Σχέσεων, του ταξιάρχου ΓΈΕΘΑ Μιλτ. Γρυλλάκη και του ταξιάρχου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) Ερέζ Δαβίδ Μαϊζέλ.

Η συνεργασία περιλαμβάνει συμμετοχή σε αεροναυτικές ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις με μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων.

To πλέον σημαντικό σκέλος της στρατιωτικής συνεργασίας αφορά τις πολεμικές αεροπορίες των δύο χωρών.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν δύο ασκήσεις που εντάσσονται στην αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ.

Πρόκειται για την αεροναυτική «Noble Dina 17», η οποία θα καλύψει μέρος της Ανατολικής Μεσογείου και θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες, και την αεροπορική «Ηνίοχος 17», που θα πραγματοποιηθεί κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων δύο ασκήσεων είναι η συμμετοχή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η εκτενής αμυντική συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ συνιστά πρακτική αποτύπωση των εξαιρετικά στενών σχέσεων που έχουν εδραιωθεί ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία 7 χρόνια.

Δεν περιορίζεται μόνο στην αμιγώς αμυντική συνεργασία, αλλά εκτείνεται και σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ τεσσάρων μηνών η Ελλάδα είχε αποστείλει στο Ισραήλ πυροσβεστικά αεροπλάνα και πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση των σοβαρών πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει σε σημαντικό μέρος της χώρας, μέσα και έξω από κατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι και χθες ελληνικά και τουρκικά F-16 ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία στις 11 το πρωί στα δυτικά της Λέσβου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αμερικανοί και Κούρδοι διεξάγουν ασκήσεις στη Συρία

Ο Ερντογάν θέλει να πάει στη Συρία για να το «παίξει» χαλίφης

10 Ισραηλινοί ενάντια σε 80 τζιχαντιστές: Η μάχη του Κιμπούτς Ρεΐμ στις 07/10/23

Η Χαμάς είπε ψέματα για τους θανάτους στη Γάζα – Πώς παραποίησε τα νούμερα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου: Ο Ισραηλινός ενημέρωσε τον Έλληνα για τη συνάντησή του με τον Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...