Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Δικαιοσύνη, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Ελληνική Κυβέρνηση, Τράπεζες, Υπουργείο Δικαιοσύνης,
«Αντισυνταγματική» και «επονείδιστη» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, την τροπολογία που είχε ψηφιστεί και προέβλεπε ότι δεν συνιστά απιστία, για διοικήσεις και στελέχη τραπεζών, η σύναψη δανείων με νομικά πρόσωπα αν υπάρχει έγκριση αρμοδίων επιτροπών των τραπεζών και αν τηρήθηκαν κανονιστικές διατάξεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην τροπολογία αυτή, έγινε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου με την οποία κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «γιατί τόσα χρόνια δεν βρέθηκαν οι ένοχοι των θαλασσοδανείων και ενώ το πόρισμα Καλούδη παραπέμπει τους πρωταγωνιστές, με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, στο εδώλιο του κατηγορουμένου».
«Το πόρισμα Καλούδη είναι μια εξαίρετη εργασία. Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έχει μια εξαίρετη πορεία, τον γνωρίζω από χρόνια και έχω παρακολουθήσει την πορεία του, και τότε ήρθε η επονείδιστη τροπολογία και, προκειμένου να τεθεί εκ ποδών το πόρισμα Καλούδη, ψηφίστηκε εκείνη τη νύχτα. Έχω πει πολλές φορές, και θα το ξαναπώ, ότι η τροπολογία αυτή, για μένα, είναι αντισυνταγματική γιατί υποκρύπτει αμνηστία.
» Ήδη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο, η οποία εμπλουτίστηκε με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής και θα επαναλάβω ότι την αντισυνταγματικότητα δεν την κρίνουν οι εισαγγελείς αλλά τα αρμόδια δικαστήρια και ο νοών νοείτο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.