ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ινστιτούτο Stratfor, Κριστίν Λαγκάρντ,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,6% η ΝΔ - 23,2% ο Τσίπρας - Καθολική η στήριξη στους αγρότες
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Γερμανία και το ΔΝΤ κινούνται πλέον πιο κοντά σε μια συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, εκτιμά η γεωπολιτική δεξαμενή σκέψης Stratfor, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως παραμένουν σημαντικά ζητήματα άλυτα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του, στις 22 Φεβρουαρίου, μετά από μια συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η Αθήνα πρέπει να επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος.
Το πιο σημαντικό σύμφωνα με το Stratfor, είναι πως η Λαγκάρντ επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια διαγραφή χρέους, αλλά μια αναδιάρθρωση.
“Η θέση του ΔΝΤ δεν είναι εντελώς νέα καθώς στο παρελθόν, ο οργανισμός είχε προτείνει να υπάρξει moratorium στις πληρωμές του ελληνικού χρέους ως το 2040. Είχε προτείνει επίσης την επιμήκυνση των ωριμάνσεων ως το 2080 και την μετατροπή των επιτοκίων σε σταθερά”, επισημαίνει το δημοσίευμα.
“Αλλά ο οργανισμός επέμενε πάντοτε πως δεν θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα διάσωσης μέχρι το χρέος της Ελλάδας να γίνει βιώσιμο. Η προθυμία της Λαγκάρντ να καθυστερήσει τέτοιες αποφάσεις μέχρι την επόμενη χρονιά δείχνει πως το ΔΝΤ μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα χωρίς να έχει συγκροτηθεί ένα σχέδιο για το ελληνικό χρέος. Σε κάθε περίπτωση, το ΔΝΤ πιθανότατα θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα”, τονίζει το άρθρο.























































