Αποστασιοποιείται από τις απόψεις και βλέψεις της Φώφης Γεννηματά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μπερδεύοντας την κοινή γνώμη για την πραγματική πολιτική στόχευση του κόμματος που εκπροσωπεί εφόσον βέβαια προκυρηχθούν πρόωρες εκλογές.
Τι προκάλεσε τη “σύρραξη”
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα υποστήριξε πως μόνο αν επιτευχθεί ένας ευρύτατος μετεκλογικός συνασπισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συμμετείχε το κόμμα της στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να θέσει σε προτεραιότητα το κομματικό συμφέρον έναντι του εθνικού.
Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης με απλή αναλογική, η κ. Γεννηματά απάντησε: «Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει. Δεν μπορεί όμως να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό» Μάλιστα, προσθέτει ότι το κόμμα της δεν θα χρεωθεί την ακυβερνησία: «Και γιατί θα πρέπει να το χρεωθούμε εμείς; Να συμφωνήσουν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν συμφωνήσουν, ας πάμε σε εκλογές και με απλή αναλογική. Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει. Δεν μπορεί όμως να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό. Ας το κάνουν και οι άλλοι. Αν συμφωνήσουν, τότε, ναι, θα μπούμε και εμείς στην κυβέρνηση. Σε τρίδυμο παίζουμε, σε δίδυμο όχι», δήλωσε.
Τα λεγόμενα αυτά δεν φαίνεται πως απηχούν και στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στο Facebook παίρνει σαφείς αποστάσεις από τα λεγόμενα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επικρίνοντας τα «δίδυμα» και τα «τρίδυμα».
«Αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αποφασίσουν να συγκυβερνήσουν, πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν πάση θυσία στη συγκυβέρνηση;» διερωτάται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας παρακάτω το στόχο που θα έπρεπε να έχει το κόμμα: «Στόχος μας είναι η δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές, στόχος απόλυτα εφικτός».
Άξιο αναφοράς πως ο κ. Κωνσταντινόπουλος «καρφώνει» με το γάντι την πρόεδρο του κόμματός του, σημειώνοντας στο υστερόγραφο πως δεν στοχοποιεί μεν τις πολιτικές απόψεις, αλλά κριτικάρει εμμέσως δε πως το θέμα τέθηκε στο δημόσιο διάλογο χωρίς να έχει προηγηθεί ανάλογη συζήτηση στα κομματικά όργανα.