Διαβάστε σχετικά για Διαπλοκή, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Κώστας Πουλάκης, Συμβούλιο της Επικρατείας,
«Είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣΤΕ, όμως κρίνεται και νομικά και πολιτικά» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης στην ΕΡΤ.
Σχολιάζοντας το πολιτικό σκέλος της απόφασης υπογράμμισε ότι «από τα 59 άρθρα που έχει ο νόμος Παππά, ένα άρθρο κρίθηκε αντισυνταγματικό και αυτό ήταν το άρθρο 2 α, που αφορά τη μη σύσταση του ΕΣΡ».
Ο κ. Πουλάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είχε σεβαστεί τότε τις εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ. και περίμενε την εκλογή του νέου αρχηγού τη στιγμή που γνώριζε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ο τότε αρχηγός της είχε συμφωνήσει στη σύσταση του ΕΣΡ. Μάλιστα και ο κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει τη σύστασή του.
Το αντισυνταγματικό σημαίνει ότι γυρίζουμε στην προηγούμενη κατάσταση δηλαδή στο καθεστώς ανομίας 27 χρόνων. Το 2010 όμως το ίδιο το ΣΤΕ έκρινε ότι κακώς δεν είχε μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
«Και στις 4 προσπάθειες σύστασής του που έγιναν από το προεδρείο αντέδρασε η Ν.Δ. άρα υπάρχει πολιτικό κριτήριο και για συγκεκριμένους λόγους δεν υπήρχε ΕΣΡ» εξήγησε τονίζοντας ότι «το αντισυνταγματικό του 2 α έχει μόνη στόχευση τη μη σύσταση του ΕΣΡ». «Αυτός που εμπόδιζε τη σύσταση του ΕΣΡ έχει ονοματεπώνυμο και θέλει να συνεχίσει το τρίγωνο της διαπλοκής που ξέραμε όλα τα προηγούμενα χρόνια». Τα κανάλια αυτή τη στιγμή με την απόφαση του ΣΤΕ είναι χωρίς άδεια γι’ αυτό απαιτείται ένας νόμος – γέφυρα.