Mε τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή και σήμερα Τετάρτη το πρωί ξεκίνησε η συζήτηση του στις αρμόδιες Επιτροπές, ενώ αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια για ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το «νέο καθεστώς στήριξης σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και οι διατάξεις διαχωρισμού κλάδων προμήθειας και διανομής φυσικού αερίου».
Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται και οι διατάξεις που αφορούν την επίσπευση της κατασκευής του Τεμένους στον Βοτανικού, για το οποίο διαφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Λαζαρίδης, μπορεί να συμφώνησε στην ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ωστόσο, έγινε γνωστό πως οι ΑΝΕΛ αντιδρούν στην ψήφιση της διάταξης με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα και δεν θα την ψηφίσουν στην Ολομέλεια όπως είχαν κάνει την και στην προηγούμενη νομοθετική απόπειρα.
Την διάταξη πάντως για την επίσπευση των διαδικασιών του τεμένους στο Βοτανικό αναμένεται να την ψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι τουλάχιστον.
Ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, διαμαρτυρήθηκε για το κατεπείγον λέγοντας ότι «καταλαβαίνετε ότι η υποβάθμιση του νομοθετικού έργου συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς».
Ο αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, είπε πως «δυστυχώς για άλλη μια φορά είμαστε μπροστά σε μια θλιβερή διαδικασία και για μια άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση νομοθετεί στο πόδι και στο γόνατα και ίσως με σκοπιμότητες…».
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ιάσων Φωτήλας σημείωσε πως επειδή η σοβαρότητα του νομοσχεδίου είναι τέτοια θα έπρεπε να το δούμε με τον ανάλογο σεβασμό».
Για διαδικασίες «ντροπής» μίλησε ο αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης ενώ ο αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης ανέφερε ότι δεν πιστεύω ότι «τον Αύγουστο οι επενδυτικοί όμιλοι θα αποφασίσουν εάν ή όχι επενδύσουν στις ΑΠΕ…».