Συνέχεια στην κόντρα με την αντιπολίτευση δίνει η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για το κίνημα «Παραιτηθείτε». Μιλώντας Στο Κόκκινο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την συγκέντρωση της Τετάρτης, θέλοντας να υποβαθμίσει την όλη κίνηση, τόνισε: «Αφήστε τα παιδιά να παίζουν, έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα, το 1981 είχαν βγει κάτι κυρίες με γούνες και βραχιόλια να διαμαρτυρηθούν».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα έχουν ακουστεί για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος , λέγοντας:
«Η υπόθεση του Συντάγματος δεν μπορεί να είναι αποκλειστική υπόθεση των συνταγματολόγων και των πολιτικών, είναι ο καταστατικός χάρτης της χώρας, πρέπει να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με πρωτοβουλία και όλων των κομμάτων.
Όλες οι διεργασίες που θα γίνουν κατά το διάλογο αυτό θα είναι χρήσιμες, θα μιλήσουν άνθρωποι, θα μπολιαστεί η σκέψη όλων, θα είναι μία «θερμογόνα» διαδικασία μέσα στην κοινωνία, με την θετική τριβή των απόψεων που θα κατατεθούν, θα οδηγήσουν την σκέψη όλων σε συγκεκριμένους δρόμους.
Αυτή η διαδικασία, κατά τον ίδιο, δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει δημοψήφισμα, το σημαντικό είναι να ανοίξει ο διάλογος στην κοινωνία, κάτι που θα είναι ευεργετικότατο καθώς θα ενεργοποιήσει τα αποθεματικά που υπάρχουν, θα κινητοποιήσει ανθρώπους πολιτικά και κοινωνικά παροπλισμένους.
Τελικά, θα πρέπει να κατατεθούν προτάσεις από τα κόμματα, οι οποίες θα πρέπει να συγκλίνουν. Στο θέμα του Συντάγματος δεν μπορούμε να πάμε στη λογική των απόλυτων πλειοψηφιών, χρειάζονται συναινέσεις».
Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου, υπογραμμίζοντας:
«Σήμερα δεν είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ του 4%, είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα και αυτό έχει και ευθύνες. Είναι ωραίο να λέμε για “απλή, αθώα και άδολη αναλογική”, αλλά είναι καλύτερο να έχουμε προγραμματική σύγκλιση κομμάτων ή να αναζητούμε κόμμα για συνεργασία την επομένη των εκλογών; Πόσο μεγάλη διαφορά έχει η πλήρης απλή αναλογική, από την απλή αναλογική στις 270 έδρες (δηλαδή το 90%) και 30 έδρες για ενίσχυση της κυβερνησιμότητας του επόμενου σχήματος. Το καθοριστικό στοιχείο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι η πολιτική σταθερότητα, αυτή τη στιγμή προέχει η χώρα».
«Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί ο κοινός τόπος στην πολιτική αυτή πρόταση, που θα παντρεύει την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και την απλή αναλογική. Εξάλλου τα μικρότερα κόμματα δεν έχουν να κερδίσουν κάτι σημαντικό, πέρα από μία ίσως έδρα που είναι και πάλι αμφίβολο. Το δεύτερο κόμμα και το πρώτο είναι που θα ευνοηθούν, μην φανταζόμαστε ότι είναι οι διαφορές μεγάλες», σημείωσε.