Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

New York Times: Αποτυχημένες οι πολιτικές της Ε.Ε. για την Ελλάδα

New York Times: Αποτυχημένες οι πολιτικές της Ε.Ε. για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους την περασμένη εβδομάδα για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα επιτρέψει να δοθούν περαιτέρω δάνεια στην Ελλάδα και σε βάθος χρόνου να ελαφρυνθούν οι όροι του τεράστιου χρέους της χώρας. Ωστόσο, λίγα είναι αυτά, για τα οποία μπορούν να πανηγυρίζουν».

Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα New York Times στo editorial της τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας για το ελληνικό ζήτημα. Ειδικότερα, στο editorial με τίτλο «Ασαφείς υποσχέσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» οι συντάκτες ασκούν έντονη κριτική στη Γερμανία και την άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το γεγονός ότι μετέφεραν τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για μετά το 2018. «Η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να προωθούν πολιτικές που έχουν επανειλημμένα αποτύχει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.

«Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Η χώρα έχει χρέος που υπερβαίνει τα 300 δισ. ευρώ ή περίπου το 180% του ΑΕΠ, ένα ποσό που δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα αποπληρώσει στο ακέραιο. Τα περισσότερα χρήματα οφείλονται στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης» αναφέρουν οι ΝΥΤ και προσθέτουν: Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω πιέσεις στη χώρα. Ωστόσο, οι υπουργοί Οικονομικών αναζητούν περισσότερες περικοπές δαπανών και αυξήσεις στους φόρους. Μάλιστα, παραπέμποντας και στις διαφορές μεταξύ της Κομισιόν και του ΔΝΤ, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητούν πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018.

«Μια σταθερή και γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα θα μπορούσε να επιτύχει αυτόν τον στόχο, αλλά είναι παράλογο να το περιμένει κανείς αυτό από την Ελλάδα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο και προστίθεται πως το ΔΝΤ θέτει πιο ρεαλιστικό στόχο, ζητώντας πλεόνασμα 1,5%.

Η αναβολή της ελάφρυνση χρέους -που έχει μεγάλη σημασία- έως το 2018, θα πλήξει περαιτέρω την ήδη πιεσμένη ελληνική οικονομία», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Η Γερμανία, η χώρα που έχει δανείσει πιο πολλά χρήματα από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος προς την Ελλάδα, μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες απλώς δεν έχουν καμιά άλλη ιδέα, εκτός από την επιβολή ακόμη μεγαλύτερης λιτότητας, για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα» σημειώνουν οι NYT και προσθέτουν:

«Η κυβέρνηση της Α. Μέρκελ, δεν θέλει να δεσμευτεί για αναδιάρθρωση του χρέους πριν από τις εκλογές του 2017, καθώς πολλοί Γερμανοί αντιτίθενται σε κάθε πολιτική για τη διάσωση της Ελλάδας. Αν και είναι κατανοητό ότι οι γερμανοί βουλευτές διστάζουν να παραδεχθούν πως το χρέος δεν θα αποπληρωθεί στο σύνολό το, η καθυστέρηση της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα κάνει το πρόβλημα να εξαφανιστεί. Το ΔΝΤ, που υποστηρίζει έντονα την ελάφρυνση χρέους, πρέπει να πιέσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για αυτό το θέμα».

«Η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να προωθούν πολιτικές που έχουν επανειλημμένα αποτύχει», καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Άδειασαν» τον Μπορέλ οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ και συνεχίζουν τον διάλογο με το Ισραήλ

Ξεσάλωσε η Τουρκία: Άκυροι οι χάρτες της ΕΕ για Αιγαίο και Μεσόγειο

Στα 2100 μ.Χ. Για Ευρωπαίους να μιλούμε τώρα!

Τι φοβούνται ΝΑΤΟ και ΕΕ από την εκλογή Τραμπ – Το μήνυμα του Μαρκ Ρούτε για την «απειλή της Ρωσίας»

Ο Μπλίνκεν επειγόντως στις Βρυξέλλες για στήριξη στην Ουκρανία πριν αναλάβει ο Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...