Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν για ΔΝΤ: «Ουδέν σχόλιο αλλά»…

Κομισιόν για ΔΝΤ: «Ουδέν σχόλιο αλλά»…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ουδέν σχόλιο, αλλά γνωρίζουμε καλά τις θέσεις του ΔNT», είναι το… σχόλιο αξιωματούχων της Κομισιόν για το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

Στο παρασκήνιο του Euro-working Group της Παρασκευής, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στην ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ Ελένη Βαρβιτσιώτη ότι – παρά τις όποιες διαφωνίες μεταξύ των θεσμών – το ζήτημα παραμένει πως ακόμα απέχουμε από συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Οι αξιωματούχοι στάθηκαν στα πολλά σημεία όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες ή διαφορές μεταξύ Αθήνας και δανειστών, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια, η σύσταση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων και τα μέτρα που απαιτούνται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως το χρονοδιάγραμμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι πλέον σφιχτό, όμως υπογράμμισαν ότι βασικός παράγοντας για την εξεύρεση της χρυσής τομής είναι η Αθήνα να επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση στη διαπραγμάτευση.

«Εάν αυτό γίνει, είπαν, τότε οι διαβουλεύσεις μπορούν να κινηθούν με σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα», υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Ο «θρίαμβος» του Eurogroup

Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει δεύτερο πρόγραμμα δανείων SAFE για αμυντικά έργα, σύμφωνα με πηγές

Έλενα Κουντουρά: Ανεπαρκής και ανεύθυνη η κυβέρνηση στα κρίσιμα ζητήματα ενίσχυσης της ασφάλειας των αερομεταφορών, μετά και τη νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Politico: Ιταλία και Βέλγιο μπλοκάρουν το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...