Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, Όλγα Γεροβασίλη, Τουρκία,
“Όσοι επί δεκαετίες πλούτισαν εις βάρος τους ελληνικού λαού έχουν λόγους να φοβούνται” δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τονίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ενάντια στη φοροδιαφυγή κάτι για το οποίο είχε ήδη γράψει σχετικά το tribune.gr.
Έκρινε ως «παραπλανητικούς τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπήρχε το 2012 η λίστα των μεγαλοκαταθετών και ενημέρωσε ότι “θα υπάρξει διερεύνηση εις βάθος στο θέμα της λίστας Μπόργιανς” και σε σχέση με την “απαράδεκτη άρνηση της τότε κυβέρνησης” να την αξιοποιήσει.
Αναφερόμενη σε δήλωση της στο Αθηναϊκό Πρατορείο, τόνισε ότι μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις προκύπτει με σαφήνεια ότι το 2012, η τότε κυβέρνηση απέρριψε πρόταση του υπουργείου Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας για συνεργασία και παροχή στοιχείων που σχετίζονται με φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος. Είπε ακόμη ότι σε αυτό το γεγονός εμπλέκεται αποδεδειγμένα ο διευθυντής γραφείου του τότε πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και αυτό είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει ότι η άρνηση προήλθε από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Έτοιμη η κυβέρνηση να διαχειριστεί το προσφυγικό δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ όπως υποστήριξε ο σχεδιασμός του ΝΑΤΟ βρίσκει προσκόμματα στη στάση της Τουρκίας.
Αναφορικά με την διαπραγμάτευση τόνισε ότι “οι επαφές σε επίπεδο κλιμακίων συνεχίζονται” ωστόσο “χρειάζεται να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ”. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Για το θέμα των αγροτών σχολίασε ότι δεν είναι κατανοήτη η σκλήρυνση της στάσης τους, μετά τη χθεσινή συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να εξεταστούν κάποια αιτήματα των αγροτών που φαίνεται ότι είναι εφικτά. Ο διάλογος θα παραμείνει ανοικτός και θα συνεχιστεί ενώ όπως είπε, η Όλγα Γεροβασίλη, η κυβέρνηση προτίθεται ο διάλογος αυτός να έχει και μόνιμη βάση.