Στο αρχείο μπαίνουν οι περιβόητες καταγγελίες του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του και σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με υπόδικους και τρομοκράτες.
Οι καταγγελίες, οι οποίες επιστρατεύθηκαν ως αντιπολιτευτικό όπλο κατά κόρον από την αντιπολίτευση, διερευνήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κρίθηκαν ανυπόστατες, εν πολλοίς… επικοινωνιακές παπάτζες για να χτυπηθεί η κυβέρνηση.
Από την έρευνα δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του κ. Πανούση, ενώ ως προς τον ρόλο του πρώην συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης, Παναγιώτη Λάμπρου, μάρτυρες και στοιχεία φαίνεται να τον απαλλάσσουν ως προς τις «μομφές» για συναλλαγές του με τρομοκράτες.
Την ίδια ώρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου συνεχίζει την έρευνα για τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλει οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για διάπραξη αδικημάτων σχετικά με τη διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ.
Ως προς τον ρόλο του Παναγιώτη Λάμπρου στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο Γ. Πανούσης ουδέποτε υπονόησε ότι ο στενός συνεργάτης του υπουργού Δικαιοσύνης είχε σχέσεις με την τρομοκρατία.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εξέταση των στοιχείων από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προέκυψε ότι η θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν επιτυχής καθώς προσέγγιζε και συζητούσε με κρατουμένους, οι οποίοι του έδειχναν εμπιστοσύνη, αφού του είχαν ανατεθεί καθήκοντα για κατευνασμό των εντάσεων μέσα στις φυλακές.
Επίσης, προέκυψε πως οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια νόμιμων συνακροάσεων που έκαναν στις φυλακές, ενημέρωναν κατά καιρούς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και μέσω σημειωμάτων τούς έστελναν πληροφορίες για τις απεργίες πείνας, για τον τρόπο προβολής τους στα ΜΜΕ, άλλες δράσεις τους κ.λπ.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά ως παράδειγμα ότι μετά την κατάληψη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», η πεποίθηση των κρατουμένων ήταν «ότι ο κ. Πανούσης θα παραιτηθεί». Επίσης, σε άλλο σημείωμα από συνακροάσεις καταγράφεται επίμονο αίτημα των κρατουμένων προς τον κ. Λάμπρου για αντικατάσταση του κ. Πανούση.
Ως προς τις απειλές που κατήγγειλε ο κ. Πανούσης, τον Απρίλιο του 2015, δύο κρατούμενοι ακούγονται να συζητούν και να καταφέρονται εις βάρος του κ. Πανούση, βουλευτών, αλλά και δικαστών.
Δεν προέκυψε, τέλος, από την εισαγγελική έρευνα ότι πολιτικά πρόσωπα απείλησαν, μέσω κρατουμένων, τον Γ. Πανούση.