Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αθώος” ο Στουρνάρας για τον συμβιβασμό με την Siemens

“Αθώος” ο Στουρνάρας για τον συμβιβασμό με την Siemens
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ορθώς” υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens ο Γιαννης Στουρνάρας, ενεργώντας ως υπουργός Οικονομικών, το 2012, κατέληξαν την Τρίτη όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, μετά την πρόσκληση που έλαβε από την πρόεδρό της Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτήρισε την πράξη του «οφειλόμενη και νόμιμη».

Τόσο ο νυν κεντρικός τραπεζίτης, όσο και πολλοί από τους βουλευτές που πήραν τον λόγο επισήμαναν ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε παρά να υπογράψει τον συμβιβασμό, καθώς με μεγάλη -τότε- κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε προηγηθεί ψήφιση σχετικού νόμου.

«Η μη υπογραφή θα συνιστούσε πράξη παράνομη. Δεν είχα ευχέρεια ούτε να τροποποιήσω όρους συμφωνίας εγκριθείσας από Κοινοβούλιο. Δεν είχα νόμιμη άλλη επιλογή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Είχα δέσμια υποχρέωση να υπογράψω. Δεν θέλω να αιωρούνται σκιές ως προς αυτό. Για λόγους συνείδησης έψαξα, ρώτησα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και υπέγραψα».

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην απόφαση του τμήματος του ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης που έχει υποβληθεί και επεσήμανε πως το δικαστήριο στην απόφασή του έκρινε ότι ο νομοθέτης δέσμευσε τον υπουργό να θέσει σε ισχύ την συμφωνία υπογράφοντάς την και ότι θα ήταν «πράξη παράνομη» αν δεν υπέγραφε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον Τσακαλώτο: «Αυτό βρήκες να σχολιάσεις, έρμε και σκοτεινέ;;;»

Παύλος Πολάκης: Με υπερπλεόνασμα 3,3 δισ. θα μπορούσαν να δοθούν 13ος μισθός και σύνταξη – Ψεύτες, ο λαός πρέπει να τους διώξει

Φάμελλος: 4,5 δισ. ευρώ τον χρόνο τα κέρδη των τραπεζών, χρήματα που λείπουν από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

«Αθώος» ο Παύλος Πολάκης για την υποτιθέμενη ηχογράφηση Στουρνάρα

Πρωτοβουλίες Φάμελλου για τις τράπεζες: «Υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε καταθέτες και επιχειρήσεις»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...