Σημαντικές αποκαλύψεις για τον τρόπο που χειρίστηκε το υπουργείο Ανάπτυξης το ζήτημα των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, όπως την αποκαλούν, προέβη σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηριών και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Στην ομιλία του κατά την εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης δήλωσε: «O υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έχει δεχτεί χωρίς καμιά διαβούλευση και χωρίς να προσμετρήσει τις ζημίες, μια σειρά μέτρων που οδηγούν σε αφανισμό μεγάλους κλάδους της οικονομίας μας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις ρυθμίσεις της δήθεν εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που αφορούν στο γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα, τα βιβλία και η οποία έχει στην πραγματικότητα εκπονηθεί και συνταχθεί από τον ΙΟΒΕ και από ιδιωτική εταιρεία συμβούλων στην οποία προΐστανται και εργάζονται σύμβουλοι του υπουργού».
Την ίδια ώρα εξέφρασε την αντίθεσή του με τις διατάξεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αφού όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης προχώρησε τις ρυθμίσεις χωρίς διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και υπογράμμισε ότι «οι μικρομεσαίοι, η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις αντιμαχόμαστε».
Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι οι «μεταρρυθμίσεις», είναι ουσιαστικά χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και κατά της ελληνικής παραγωγής και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Και αν ακόμη ψηφιστούν εμείς οι μικρομεσαίοι, η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις αντιμαχόμαστε» υπογράμμισε. Όσον αφορά τη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος, αποτελεί και αυτή μια σημαντική συμφωνία, στο βαθμό που θα στηρίξει οικονομικά ασθενείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, είπε και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό και σε συμβολικό επίπεδο να δοθεί ένα μήνυμα, ότι η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από την ελληνική κοινωνία μπορεί να παράγει σταδιακά αντίκρισμα, ξεκινώντας από την ενίσχυση των πλέον αδύναμων. Όμως θα πρέπει να υπάρξει διεξοδική μελέτη ως προς τον τρόπο διανομής και τους αποδέκτες των ενισχύσεων, ώστε να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης κατέληξε ο κ. Μίχαλος.