Έντονη διαμαρτυρία για την κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία εισάγεται προς ψήφιση και αυτό το μνημόνιο εξέφρασε ο Γιάννης Δραγασάκης στην Διάσκεψη των Προέδρων καταγγέλοντας ότι με αυτό τον τρόπο
εξευτελίζεται το κοινοβούλιο και υποβαθμίζεται η δημοκρατική διαδικασία.
Ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι η χρήση της διαδικασίας του κατεπείγοντος έχει γίνει πια καθεστώς και ζήτησε η Διάσκεψη των Προέδρων να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση.
Τόσο ο Δ. Αναγνωστάκης από την ΔΗΜ.ΑΡ., όσο κι ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ εξέφρασαν έντονη αντίθεση για τις διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ κι ο Δ. Κρεμαστινός από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συμμερίστηκαν σε μεγάλο βαθμό την κριτική που έγινε.
Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε όμως ότι η επιλογή των διαδικασιών με τις οποίες θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο ανήκει στην κυβέρνηση που έχει την νομοθετική πρωτοβουλία. Πάντως την τελική απόφαση για την διαδικασία του κατεπείγοντος θα πάρει η Επιτροπή της Βουλής όπου θα εισαχθεί το νομοσχέδιο και στην οποία οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που διαφωνούν μπορούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους.
Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το Σάββατο και την Κυριακή. Θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τα μεσάνυχτα της Κυριακής.