Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των καραμανλικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, και όχι μόνο για τις εσωκομματικές εκλογές.
Όπως διαβάζουμε στο «Secret», (ένθετο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ), ανάμεσα στους τακτικούς συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για την πορεία της κεντροδεξιάς παράταξης και για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου αρχηγού, με αρκετούς να εκφράζουν τον φόβο τους ακόμα και για διάσπαση.
Έτσι, προς αποφυγή αυτού του σεναρίου, στηρίζουν την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς θεωρούν ότι είναι το πρόσωπο που μπορεί να διασφαλίσει την ενωτική συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να κλείσει ο ιστορικός κύκλος της σημερινής Ν.Δ και να επανιδρυθεί η παράταξη –κάτι που θα μπορούσε να «εγκαινιασθεί» στο επικείμενο συνέδριο, το 2016– με την επιστροφή του Κώστα Καραμανλή.
Στο παρασκήνιο, μάλιστα, συζητείται και το όνομα που θα μπορούσε να λάβει ένας νέος παραταξιακός φορέας.
Πρόκειται για το «Ελληνικό Λαϊκό Κόμμα», προφανώς εμπνευσμένο από το όνομα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο, «Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» (ΕΛΚ).
Οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να αναλάβει την ιστορική πρωτοβουλία της επανένωσης της παράταξης, με πρόσκληση στον Κώστα Καραμανλή να ηγηθεί.
«Μόνο ο Κ. Καραμανλής μπορεί να κρατήσει ενωμένη την παράταξη και να δρομολογήσει τέτοιες εξελίξεις στην Κεντροδεξιά, αλλά και να οδηγήσει στη μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι μπορεί η Ν.Δ. να προχωρήσει συγκροτημένα, χωρίς τον κίνδυνο της διάσπασης, σε μια νέα εποχή», αναφέρουν όσοι γνωρίζουν τις σχετικές συζητήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παραπάνω συζητήσεις έχουν γίνει γνωστές τόσο στον Θ. Ρουσόπουλο όσο και στον Πέτρο Μολυβιάτη, τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τον Αχιλλέα Καραμανλή. Ωστόσο, ο κ. Καραμανλής αποφεύγει να τοποθετηθεί, ενώ, κατά άλλους, εμφανίζεται δύσθυμος.