Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Άκυρο» από Λαγκάρντ στον Ντάισελμπλουμ για πλαφόν 15% στο χρέος

«Άκυρο» από Λαγκάρντ στον Ντάισελμπλουμ για πλαφόν 15% στο χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ένα μεγάλο «όχι» απέρριψε η Κριστίν Λαγκάρντ την πρόταση του Γερούν Ντάισελμπλουμ για πλαφόν 15% για τo χρέος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πιστεύει ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να γίνει με τα πρότυπα του ΔΝΤ και δεν συμφωνεί με την άποψη του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, ότι ο προσδιορισμός ενός πλαφόν 15% στις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα επαρκούσε για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείσα σχετικά με την πρόταση Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του IMFC στη Λίμα του Περού, η κυρία Λαγκάρντ «άδειασε» τον επικεφαλής του Eurogroup, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα από τα πολλά συστατικά. Αλλά σίγουρα δεν λειτουργούμε στη βάση ενός μεγέθους μιας τέτοιας φύσης καθώς είναι ένας παράγοντας.

Η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι πολύ πιο περίπλοκη από την ανάλυση του ποια θα είναι η εξυπηρέτηση του χρέους σε βάθος χρόνου.

Σίγουρα στις εκθέσεις που έχουμε δημοσιοποιήσει θα δείτε πως υπάρχει μια οροφή (σ.σ. για το κόστος εξυπηρέτηση του χρέους) αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το μοναδικό συστατικό που θα εξετάζαμε. Απολύτως όχι».

Η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε πως η θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν έχει διαφοροποιηθεί, σημειώνοντας πως το Ταμείο είναι πανέτοιμο να εμπλακεί, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα θα βασίζεται σε δύο πυλώνες.

Όπως εξήγησε, ο πρώτος αφορά σε ισχυρές και σε βάθος μεταρρυθμίσεις, περιλαμβανομένων των συντάξεων και των αλλαγών στις τραπεζικές διοικήσεις και κάποιων άλλων μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται για να επανακτηθεί η οικονομική ισχύ και η χρηματοδοτική φερεγγυότητα και ο δεύτερος προϋποθέτει πως το χρέος της Ελλάδος είναι βιώσιμο.

«Υπό την δική μας αντίληψη της κατάστασης αυτό προϋποθέτει μια παρέμβαση στο χρέος. Η φύση, οι όροι και οι προϋποθέσεις προφανώς θα χρειασθεί να αναζητηθούν όταν θα έχουν ληφθεί οι μεταρρυθμίσεις. Αλλά θα πρέπει να βασίζονται στα δικά μας τα πρότυπα και στη δική μας ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους», υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι χθες, Παρασκευή, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας, συμφωνούν πως μια ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω του περιορισμού του κόστους για την εξυπηρέτησης του χρέους στο 15% του ΑΕΠ ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Δημοσιονομική χαλάρωση υπόσχεται προεκλογικά ο «εκλεκτός» του Σόιμπλε, Φρίντριχ Μερτς

DW: Στρουθοκαμηλισμός α λα γαλλικά – Ο Μακρόν ζει σε μια «φούσκα»

«Ανασταίνοντας» ένα πολιτικό «ζόμπι»

Handelsblatt: Η ΝΔ θέσπισε 6ημερη εργασία στην Ελλάδα – Πουθενά στην ΕΕ δεν δουλεύουν τόσο

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...