Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Λαϊκή Ενότητα, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,
Σε ένα μικροπολιτικό παιχνίδι προκειμένου, αν τελικά η συνιστώσα του μπει στην Βουλή, να μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, επιδίδεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Έτσι, αντί να διερευνήσει πραγματικά την όποια δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, χρησιμοποιεί την εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να κάνει μικροπολιτική και προεκλογικό αγώνα.
Είναι εμφανές ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, γνώριζε ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά η προσπάθεια του για σχηματισμό κυβέρνησης , αλλά πήρε την εντολή για να κερδίσει μερικές στιγμές δημοσιότητας και να συνεχίσει τον άκρατο λαϊκισμό του.
Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, πιστεύοντας ότι έτσι κάνει αντιπολίτευση. Όταν όμως ήταν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και η προοπτική ήταν να κερδίσει τις εκλογές το (τότε) κόμμα του, ποιούσε την νήσσα.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η πρόταση του κ. Λαφαζάνη είναι αν μη τι άλλο ουτοπιστική και καθαρά λαϊκίστικη, καθώς ο ισχύον νόμος προβλέπει ότι για αλλαγή της εκλογικής νομοθεσία άμεσα απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών.
Και φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι ο κ. Λαφαζάνης δεν γνωρίζει ότι κανένα πρώτο κόμμα και ποτέ δεν θα απεμπόλησε ένα τέτοιο πλεονέκτημα.
Πάντως, μετά την «πόρτα» που έφαγε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που αρνήθηκε συνάντηση μαζί του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, για να εισπράξει και από αυτόν ένα μεγάλο όχι για σχηματισμό κυβέρνησης.
Η συνάντηδση, όμως, δεν αποσκοπούσε σε μια πραγματική διερεύνηση δυνατότητας συγκυβέρνησης Λαϊκής Ενότητας και Ποταμιού, αλλά από το βρει βήμα στα κανάλια ο κ. Λαφαζάνης και να διατυπώσει δημοσίως την πρόταση του για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.