Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, Μνημόνιο, Πολ Τόμσεν,
Το θέμα της Ελλάδας τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με το MEGA, με παρέμβαση του κ. Πολ Τόμσεν, ο παρουσίασε ένα έγγραφο 20 σελίδων με «πολύ κριτική» για τα τεκταινόμενα του τελευταίου έτους στην Ελλάδα.
Παράλληλα, ο κ. Τόμσεν έκανε λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση δεν ήταν αξιόπιστη.
Το ΔΝΤ έθεσε τέσσερα κριτήρια για να συμμετέχει στο νέο πακέτο διάσωσης:
– το ισοζύγιο πληρωμών
– την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
– το χρέος να καταστεί βιώσιμο
– να υπάρξει ανάπτυξη
Αναφερόμενος για την αποστολή των ελεγκτών του ΔΝΤ στην Αθήνα, ο κ. Τόμσεν είπε πως πρόκειται για αποστολή αναζήτησης δεδομένων. «Θέλουμε να δούμε τα νούμερα, στη συνέχεια θα δούμε για τα περαιτέρω» φέρεται να είπε ο κ. Τόμσεν.
Η κ. Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά της αναφέρθηκε σε μια τρίωρη συνομιλία που είχε στις 12 Ιουλιου με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον πείσει για την ανάγκη παραμονής του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας υποχώρησε όταν κατάλαβε πως το ΔΝΤ είναι αντίβαρο στους Ευρωπαίους και ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας στη μάχη για το χρέος.