Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός, Μνημόνιο, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΣΥΡΙΖΑ,
Έντονος προβληματισμός διακατέχει το Μέγαρο Μαξίμου για την στάση που τήρησαν στην ψηφοφορία στη Βουλή, όχι τόσο οι βουλευτές τους κόμματος που ψήφισαν “Όχι”, παρών” ή απείχαν, όσο οι υπουργοί και βεβαίως η πρόεδρος της Βουλής, με έναν ανασχηματισμό να βρίσκεται πλέον κοντά.
Μετά την ψηφοφορία και τις 17 κυβερνητικές απώλειες ναι μεν το Μαξίμου διέρρεε ότι εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης, αλλά ο προβληματισμός και ο εκνευρισμός ήταν ιδιαίτερα εμφανής.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Βουλή υπό τον πρωθυπουργό, τους με τους στενούς του συνεργάτες για το πως πρέπει να αντιδράσει η κυβέρνηση και κυρίως αν πρέπει άμεσα να υπάρξει απομάκρυνση των κ.κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη και κατά συνέπεια ανασχηματισμός.
Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, οι κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν ότι αρμόδιο όργανο να πάρει αποφάσεις είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Το στίγμα των προθέσεων του , πάντως, έδωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός , δηλώνοντας μετά τον τέλος της ψηφοφορίας ότι «Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους».
«Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τα άλλα στην ώρα τους», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.