Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι γνωστός για τις οβιβδιακές του μετατοπίσεις με μοναδικό σταθερό άξονα το μνημόνιο, που τόσο αγαπά, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει κατά καιρούς.
Πλέον, με τη ΝΔ του Σαμαρά να ακολουθεί το δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ και γνωρίζοντας ότι σε έναν ενδεχόμενο ιδεολογικό επαναπροσανατολισμό της παράταξης, ο ίδιος – μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μάκη Βορίδη – θα βρεθεί σε αναζήτηση πολιτικής στέγης, πασχίζει να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση.
Έτσι, στη συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Αγορά» ο Άδωνις Γεωργιάδης τάσσεται κατά της παράτασης του προγράμματος που ζήτησε η κυβέρνηση μέχρι το Μάρτιο, και ζητά οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ρήξης στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «ρήξη δεν μπορεί να κάνει, πλέον, ο κ. Τσίπρας. Αν ήθελε να την κάνει, έχει αργήσει πάρα πολύ… Οπως και για τη συμφωνία έχει αργήσει πάρα πολύ. Εγώ δεν συμμερίζομαι τη μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει στην κυβέρνηση για εύκολη και άμεση συμφωνία».
Αναφορικά με το θέμα της παράτασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτιμά ότι «και 9 και 10 μήνες παράταση μπορούν να του δώσουν. Το θέμα είναι τι λεφτά θα πάρει. Αν πάρει πάλι μια παράταση χωρίς χρήματα, θα είναι μια τρύπα στο νερό. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει σε εκκρεμότητα. Πρέπει να κλείσει την 5η αξιολόγηση του μνημονίου εδώ και τώρα. Αν δεν το πράξει αυτό, η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται στην παρακμή».
Για τη στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία όταν έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει ότι «η συμφωνία, όπως την είδα στην πρόταση Γιούνκερ, που είναι μια προσπάθεια της Ευρώπης να απαντήσει στις ανησυχίες της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην αύξηση των φόρων και πολύ μικρότερο βάρος στη μείωση των δημοσίων δαπανών. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε στο ξέφωτο είναι να πάμε σε μια μηδενική αύξηση των φόρων ή ακόμα και σε μείωσή τους και να υπάρξει μεγάλη μείωση των δαπανών του κράτους. Εγώ θέλω μια συμφωνία που θα κάνει τον ιδιωτικό τομέα να αναπνεύσει και θα οδηγήσει τη χώρα στην ευημερία. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται μια συμφωνία που προστατεύει τον δημόσιο τομέα».
Ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι η εθνική συνεννόηση θα γίνει εφόσον καθίσουμε σε ένα τραπέζι και αποδεχθούν και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σε ερώτηση αν εθνική συνεννόηση σημαίνει «μοντέλο Παπαδήμου» προσθέτει πως θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας και θα μπορούσε να παραμείνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός. «Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον κ. Τσίπρα, μπορεί να διαφωνώ, αλλά το σέβομαι».
Ερωτηθείς τι θα πράξει εάν τον καλέσουν στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημειώνει ότι θα πάει και δεν κάνει εμπάργκο σε κανέναν. Τονίζει ωστόσο ότι θα πει την άποψή του, πως θα πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ.
«Η Ελλάδα, τονίζει, δεν χρειάζεται να ξοδεύει λεφτά στην ΕΡΤ. Η ΝΕΡΙΤ με το 1/3 των εργαζομένων και το 1/3 του κόστους έκανε την ίδια δουλειά».
Αναφορικά με την ανυπαρξία μιας ενιαίας γραμμής στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «υπήρχε μία ομάδα βουλευτών που ζητούσε έκτακτο συνέδριο. Το κόμμα αποφάσισε εθνική συνδιάσκεψη. Εχω πάει σχεδόν σε όλες τις περιφερειακές συνδιασκέψεις. Πουθενά δεν έχω δει κανέναν από αυτούς τους βουλευτές. Για ποιον λόγο απέχουν από όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες και από τον διάλογο με τη βάση;»