Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Βουλή των Ελλήνων το «Πλοίο της Ειρήνης»

Στη Βουλή των Ελλήνων το «Πλοίο της Ειρήνης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης, κατά των πολέμων, των πυρηνικών, της βίας και του φασισμού έστειλαν κατά τη σημερινή επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων οι επιβαίνοντες του «Πλοίου της Ειρήνης», μεταξύ των οποίων και οκτώ επιζώντες από τα ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, τους οποίους υποδέχθηκε σε ειδική συνεδρίαση η Ολομέλεια της Βουλής.

Την πρωτοβουλία για την υποδοχή του «Πλοίου της Ειρήνης» από τη Βουλή, ανέλαβε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, Πάνο Τριγάζη. Το φετινό, παγκόσμιο ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» είναι αφιερωμένο στην 70η επέτειο της αντιφασιστικής-αντιναζιστικής νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη θλιβερή 70η επέτειο των βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Το πλοίο ξεκίνησε από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, στις 12 Απριλίου 2015, με 1200 επιβαίνοντες πολλών εθνικοτήτων, μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ειρήνης. Το ταξίδι είναι διάρκειας 93 ημερών, περνάει από τη Μεσόγειο, τον Ινδικό Ωκεανό και φθάνει ως τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τους Πάνο Τριγάζη, Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου (Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής απειλής και Αντιπρόεδρο του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης) και Σπυρίδων Ηρακλή Ακτύπη, ο οποίος μίλησε εκ μέρους του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου και της Προέδρου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Αλίκης Γιωτοπούλου. Εκ μέρους των κομμάτων μίλησαν οι βουλευτές Βασίλης Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ), Σοφία Βούλτεψη (Νέα Δημοκρατία), Νίκος Ορφανός (Το Ποτάμι), Σταύρος Τάσσος (ΚΚΕ), Σταυρούλα Ξουλίδου (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Γιώργος Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ), ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρής Δρίτσας. Μίλησε, επίσης, ο εκπρόσωπος του «Πλοίου της Ειρήνης», Yosohika Tatsuya.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο γηραιότερος της αντιπροσωπείας των επιζώντων του πυρηνικού ολέθρου, ο 86χρονος Nobuo Miyake, αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Βουλή για τη θερμή υποδοχή και την τιμή αναφέρθηκε στις μνήμες του από την ημέρα του βομβαρδισμού και τάχθηκε υπέρ του αφοπλισμού από τα πυρηνικά όπλα και της ολικής καταστροφής τους.

«Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολλά προβλήματα ανά τον κόσμο που δεν μπορούν να επιλυθούν εύκολα. Ευχή μας είναι όπως επιλυθούν το συντομότερο, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη», είπε ο Nobuo Miyake. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν στον φασισμό και στον πόλεμο. Τόνισε ότι σέβεται τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και τη συμπαράστασή του προς τον ελληνικό λαό.

Με τους επιβαίνοντες του «Πλοίου της Ειρήνης» και τον Πρέσβυ της Ιαπωνίας Masuo Nishibayzahi συναντήθηκε, πριν την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κατά τη συνάντηση, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «η παρουσία στο “Πλοίο της Ειρήνης” των επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι μας υπενθυμίζει τις ολέθριες συνέπειες των πολέμων, της βίας και του φασισμού και συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τους επιβαίνοντες του Πλοίου για την τεράστια δύναμή τους να διαδίδουν το μήνυμα της ειρήνης, υπογραμμίζοντας πως 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα μηνύματα που πρεσβεύει το «Πλοίο της Ειρήνης» παραμένουν επίκαιρα, στον αγώνα για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης που οφείλουμε να υπερασπιστούμε.

«Οι επιζώντες ήταν τότε μικρά παιδιά. Το ότι μεταφέρουν σήμερα το μήνυμα της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας στη δέσμευση της ανθρωπότητας “ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια γενοκτονία, ποτέ πια βία”», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.

«Εκπροσωπώντας τη Βουλή την περασμένη Κυριακή, βρέθηκα στο Μαουτχάουζεν, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τα θύματα του ναζισμού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, εβδομήντα χρόνια μετά το κλείσιμο του στρατοπέδου. Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η στιγμή κατά την οποία τιμήθηκαν τρεις άνθρωποι, σήμερα εβδομήντα ετών, τα τρία μωρά που γεννήθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στους επιβαίνοντες του «Πλοίου της Ειρήνης» δόθηκαν αναμνηστικά αντίγραφα από τα έργα τέχνης της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δίχως τιμή και αξιοπρέπεια η Γιώτα Πούλου «ρίχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ από αξιωματική αντιπολίτευση

Ιαπωνία: Η εμπλοκή βορειοκορεατικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ασφάλεια της ανατολικής Ασίας

Ο Νίκος Δένδιας καταθέτει ΔΕΚΑΕΤΕΣ εξοπλιστικό πρόγραμμα στη Βουλή – Τα ΜΗ ΑΠΟΡΡΗΤΑ που είπε στην Επιτροπή

Ο Νίκος Δένδιας φτιάχνει αμυντική βιομηχανία, ναυπηγεί πανίσχυρο στόλο και συγκροτεί στρατό του μέλλοντος

Ο Νίκος Δένδιας μεγαλώνει την ισχύ πυρός και «μαθαίνει» τον στρατό τον πόλεμο των ντρόουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...