Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Grexit, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κούρεμα Καταθέσεων, Πάνος Καμμένος, ΣΥΡΙΖΑ,
Σενάριο Κύπρου, δηλαδή κλεισίματος των τραπεζών για κάποιες μέρες και κουρέματος καταθέσεων και Grexit φέρνει στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό Spiegel, συνεχίζοντας την επιχείρηση τρομοκράτησης και αποδόμησης της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, κάνοντας λόγο για έντονη διαφωνία στο ελληνικό ζήτημα της Άνγκελα Μέρκελ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι συντονισμένες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και σε πολλές περιπτώσεις κατά του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνουν τα σενάρια που θέλουν το Βερολίνο να πρσπαθεί να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε προεκλογικά. Να διαρρήξει τα δεσμά του κυβερνητικού συνασπισμού, προωθώντας το σενάριο της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή των πάντα προθύμων, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και φυσικά του Ποταμιού, ώστε υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας και του… ατυχήματος να ποδηγετήσει την ελλληνική κυβέρνηση και να συνεχίσει τις ίδιες ακριβώς πολιτικές της τελευταίας πενταετίας.
Διαβάζουμε στη Deutsche Welle
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι και ένα από τα βασικά πρόσωπα του κεντρικού άρθρου στο νέο τεύχους του περιοδικού Der Spiegel, που υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει ο «τελικός» για το αν θα γίνει το Grexit.
Το συμπέρασμα του ρεπορτάζ είναι ότι, σε αντίθεση με τοv υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, o οποίος «μπορεί πολύ καλά να διανοηθεί μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα», η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για κάποιες διαφορές απόψεων ανάμεσα στην καγκελάριο και τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Όπως αναφέρεται ακόμη, οι σύμβουλοι της καγκελαρίου έχουν αναλυτικά εξετάσει την περίπτωση της Κύπρου πριν δύο χρόνια. Αποτέλεσμα, τότε, της άρνησης της κυπριακής βουλής να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας ήταν ένα τελεσίγραφο της ΕΚΤ και το κλείσιμο των τραπεζών στην Κύπρο για μερικές ημέρες.
Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, στη γερμανική κυβέρνηση διερωτώνται, εάν πιθανώς χρειάζεται και η Ελλάδα μια ανάλογη «προειδοποιητική βολή».