Διαβάστε σχετικά για Βουλευτική Αποζημίωση, Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Παπανδρέου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Πρόεδρος της Βουλής,
Με περικοπή της βουλευτικής τους αποζημίωσης (μισθός) κατά το 1/5, θα «τιμωρούνται» όσοι βουλευτές αδικαιολογήτως δεν προσέρχονται σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας στην Βουλή, όπως άλλωστε προβλέπει ο Κανονισμός της.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει σκέψη και για κατάργηση της αποζημίωσης που δίνεται στους βουλευτές για την παρουσία τους στις Επιτροπές.
Ταυτόχρονα η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε περικοπές στα βουλευτικά προνόμια, αλλά και τα προνόμια πρώην Πρωθυπουργών.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα καταγγελθεί η σύμβαση leasing για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, η οποία λήγει τέλη του τρέχοντος έτους. Μέχρι τότε θα μπορεί η Βουλή να επανεκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο υποβοηθούνται οι Βουλευτές στον τρόπο μετάβασής τους, αλλά και να υπάρξει εκλογίκευση στις δαπάνες.
Επίσης , η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε πως θα υπάρξει ανακατανομή των χώρων στο Κοινοβούλιο για να διευκολυνθούν οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι. Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 5 Μαρτίου θα σταλεί επιστολή στους τρεις πρώην Πρωθυπουργούς που δεν είναι βουλευτές (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου) να αποδώσουν τους χώρους που διαθέτουν στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου.
Επίσης ζητήθηκε από μη δικαιούμενους μη κοινοβουλευτικούς παράγοντες να απελευθερώσουν τους χώρους αυτούς.
Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ακόμη ότι την μεθεπόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η οποία είναι ήδη υπό συγκρότηση.
«Θα υπάρξει ειδική αντιστοίχιση των συμβάσεων που αποδεδειγμένα είναι αποτέλεσμα διαφθοράς με τις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις που συνήφθησαν για να αντιμετωπιστούν οι αναγκαίες εκταμιεύσεις», τόνισε αναφέροντας παραδειγματικά τις συμβάσεις με την Siemens και τα εξοπλιστικά προγράμματα τις οποίες χαρακτήρισε ως «συμβάσεις της μίζας και της διαφθοράς».
Δήλωσε ακόμη πως η ίδια εκτιμά πως μεγάλο μέρος του δημόσιο χρέους είναι επαχθές και επονείδιστο.