Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λιτότητα, Πιέρ Μοσκοβισί, ΣΥΡΙΖΑ, Τρόικα,
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ότι «όσοι μιλούν για ρήξη και μάλιστα οριστική, βιάζονται. Το ζητούμενο, σταθερά από την ελληνική κυβέρνηση, είναι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και για να την πετύχει κανείς πρέπει να πηγαίνει με διάθεση ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, ούτε ρήξη αλλά ούτε φυσικά και υποταγή».
«Τις επόμενες ώρες και ημέρες, υπάρχει όχι μόνο η ανάγκη, το κοινό συμφέρον, γιατί κανένα δεν συμφέρει η ρήξη, αλλά και το έδαφος για μια κοινά αποδεκτή λύση που στην ΕΕ, πενήντα χρόνια τώρα επιτυγχάνεται με τη μέθοδο των κοινά αποδεκτών συμβιβασμών» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας για το σχέδιο Μοσκοβισί.
«Νομίζω, αυτό που ζήσαμε τη Δευτέρα με την απόσυρση του κειμένου Μοσκοβισί και την επάνοδο σε ένα κείμενο γερμανικής εμπνεύσεως, κατά τη γνώμη μου, που πήγαινε τα πράγματα πίσω από εκεί που τα άφησε η συμφωνία Τσίπρα- Ντάισελμπλουμ την περασμένη Πέμπτη, οφείλεται σε μια προσπάθεια να τσαλακωθεί η νέα ελληνική κυβέρνηση» πρόσθεσε.
Έστειλε μήνυμα ότι «δεν εκβιάζουμε κανέναν, αλλά και δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν. Δεν είναι τα πράγματα, αγεφύρωτα. Υπάρχει όχι μόνο περιθώριο, υπάρχει ανάγκη και συμφέρον από όλες τις πλευρές να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση που να σέβεται τους κανόνες που λειτουργεί η ΕΕ, αλλά να παίρνει υπόψη της το αποτέλεσμα των εκλογών».
Εκτίμησε πως «αυτό που συνέβη τη Δευτέρα είναι η προσπάθεια, έτσι το ερμηνεύω εγώ πολιτικά, του κ. Σόιμπλε να χαλάσει κάτι που ετοιμαζόταν με πρωτοβουλία της Κομισιόν και για το όποιο μίλησε πάρα πολύ ανοιχτά και με στοιχεία, ο υπουργός Οικονομικών. Αυτά που είπε ο Βαρουφάκης είναι κεντρική γραμμή και το σήμα της κυβέρνησης Τσίπρα και του ίδιου του Τσίπρα, από τη στιγμή που εκλεγήκαμε. Θέλουμε λύση και η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό είναι πάρα πολύ καθαρή: “Η Ελλάδα εντός ευρωζώνης, χωρίς μνημόνιο, τρόικα και μονόπλευρη λιτότητα”».