Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ βάζει λουκέτο στην USAID – Φήμες ότι τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι «χρηματοδοτούνταν»

Ο Τραμπ βάζει λουκέτο στην USAID – Φήμες ότι τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι «χρηματοδοτούνταν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη λάβει την απόφαση να κλείσει την οργάνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), ενώ και ο Έλον Μασκ έχει επανειλημμένα ασκήσει έντονη κριτική προς αυτήν.

Η USAID είναι ένας ανεξάρτητος κυβερνητικός οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών, υπεύθυνος κυρίως για τη διαχείριση της ξένης και αναπτυξιακής βοήθειας.

Με ετήσιο προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια και δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παροχής βοήθειας παγκοσμίως, διαχειριζόμενος πάνω από το ήμισυ της συνολικής εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ.

Η αποστολή της εστιάζει στην ανθρωπιστική βοήθεια, την προώθηση της δημοκρατίας και τη διεθνή ανάπτυξη.

Παράλληλα, χρηματοδοτεί «ανεξάρτητα» μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους διεθνώς, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα εάν έχει παράσχει οικονομική ενίσχυση σε ελληνικά ΜΜΕ.

Υπάρχουν, ωστόσο, πληροφορίες ότι σε σχετική λίστα που αφορά την Ελλάδα περιλαμβάνονται και τέσσερις γνωστοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι φέρονται να έχουν συνεργαστεί με την υπηρεσία, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Φήμες υποστηρίζουν ότι η επικείμενη άφιξη της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα ενδέχεται να συνοδευτεί από αποκαλύψεις για τα ονόματα αυτά –και πιθανώς για περισσότερα πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr