Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξώφυλλο στο Time ο Γιαχία Σινουάρ μετά τον θάνατό του

Εξώφυλλο στο Time ο Γιαχία Σινουάρ μετά τον θάνατό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κανένας τίτλος, καμία λεζάντα, μόνο το πρόσωπο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ με ένα «Χ», σε χρώμα κόκκινο, που συμβολίζει το τέλος μίας περιόδου που σημαδεύτηκε από αιματοκύλισμα χιλιάδων αθώων ανθρώπων.

Αυτό είναι το λιτό αλλά μεστό νοήματος εξώφυλλο του περιοδικού Time, κατάθεση σχολίου μετά την εξόντωση του αρχηγού της Χαμάς, γεγονός που προκάλεσε ανακούφιση στη διεθνή κοινότητα.

Ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ προσπαθούσε πιθανότατα να φτάσει στην ανθρωπιστική περιοχή Αλ Μαουάσι δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα στη νοτιοανατολική Λωρίδα της Γάζας όταν σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού.

Μετά το θάνατό του, οι δυνάμεις των IDF εντόπισαν επίσης 40.000 σέκελ (10.780 δολάρια) στο σώμα του Σινουάρ, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από τα πυρά ενός τανκ στο σπίτι όπου κρυβόταν ο ηγέτης της Χαμάς την Τετάρτη.

Ένα από τα βλήματα του άρματος σκότωσε τον Σινουάρ, ο οποίος είχε εντοπιστεί να κινείται στη γειτονιά με δύο σωματοφύλακες.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πιστεύουν ότι ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης είχε αρχικά οδηγηθεί από τη Χαν Γιουνίς στη Ράφα λόγω της στρατιωτικής πίεσης των Ισραηλινών που τον υποχρέωσε να αισθάνεται εγκλωβισμένος και τον ανάγκασε να μετακινείται σε άλλες τοποθεσίες, παραμένοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω από το έδαφος, ενδεχομένως έως και το 90% του χρόνου του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απόπειρα δολοφονίας Νετανιάχου με επίθεση ντρόουν: «Θα πληρώσετε»

Η παλαιστινιακή PLO θρηνεί την εξόντωση του τζιχαντιστή Σινουάρ

Ο ισλαμοφασίστας Τσελίκ του AKP «σάλταρε» με ανάρτηση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ κατά Ερντογάν-Σινουάρ

Reuters: Η ίδια η Μοσάντ έφτιαξε και «πούλησε» τους βομβητές που διέλυσαν τη Χεζμπολάχ

Πούτιν: Η Ρωσία ενδιαφέρεται να τερματίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία το συντομότερο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr