Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στέφανος Χίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση του Νίκου Χατζηνικολάου

Ο Στέφανος Χίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση του Νίκου Χατζηνικολάου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση σε βάρος του Νίκου Χατζηνικολάου καταδικάστηκε ο Στέφανος Χίος, για δημοσίευμα που είχε υπογράψει το 2015.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Χατζηνικολάου είχε καταθέσει στις 12/5/2015 αγωγή σε βάρος του Στέφανου Χίου και της δημοσιογράφου Χριστίνας Αλαμάνου, καθώς σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό» περιέχονταν υβριστικοί και καταφρονητικοί για το πρόσωπό του χαρακτηρισμοί, με σκοπό τη μείωση της προσωπικότητάς του και της επαγγελματικής και ηθικής του υπόληψης.

Σύμφωνα με το enikos.gr. το δικαστήριο έκρινε ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος παραστάθηκε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Στεφανάκη, υπέστη ηθική βλάβη εξαιτίας της προσβολής του από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Στέφανος Χίος και η Χριστίνα Αλαμάνου, συντάσσοντας και υπογράφοντας ο καθένας εξ αυτών τα επίμαχα δημοσιεύματα –δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν και στο διαδίκτυο και τα οποία περιείχαν, όχι γεγονότα δεκτικά απόδειξης, αλλά απαξιωτικούς και ταπεινωτικούς χαρακτηρισμούς- τέλεσαν σε βάρος του ενάγοντος το αδίκημα της εξύβρισης και προσέβαλαν παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητά του.

Το δικαστήριο αποφάσισε (Αριθμός Απόφασης 4544/2017) ότι οι εναγόμενοι ευθύνονται προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του ενάγοντος που προκλήθηκε με τα δημοσιεύματα, ως συντάκτες αυτών.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του, υποχρεώνει τον καθένα εκ των εναγομένων, δηλαδή τον Στέφανο Χίο και την Χριστίνα Αλαμάνου, να καταβάλει στον Νίκο Χατζηνικολάου το ποσό των 15.000 ευρώ με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.

Επίσης, επιβάλει σε βάρος των εναγομένων μέρος των δικαστικών εξόδων του ενάγοντος, ποσού 1.000 ευρώ.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω της εκπομπής του στον «Realfm 97,8» είπε πως όταν λάβει τη χρηματική αποζημίωση που επιδίκασε το δικαστήριο, θα ανακοινώσει πού θα διατεθούν τα χρήματα, γιατί, όπως ανέφερε, δεν θα τα κρατήσει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»

Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Ο Αλβανός «δημοσιογράφος» Αρτάν Χότζα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει το οργανωμένο έγκλημα

Πάσχος Μανδραβέλης: «Μετά όσα είπα για τον Φραπέ με απείλησαν ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ»

Βραβείο θάρρους στην Ουζάι Μπουλούτ: Μια φωνή κατά της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr