Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια τροφή μπορεί να εμποδίσει τη μετάσταση του καρκίνου του πνεύμονα

Ποια τροφή μπορεί να εμποδίσει τη μετάσταση του καρκίνου του πνεύμονα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καρκίνος, Καρκίνος Πνεύμονα,

Την εξάπλωση του καρκίνου του πνεύμονα φαίνεται ότι μπορούν να ανακόψουν οι καυτερές πιπεριές τσίλι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης, που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Ερευνητικής Παθολογίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνάντησης Πειραματικής Βιολογίας 2019 που διεξήχθη στις αρχές Απριλίου στο Ορλάντο της Φλόριντα, η καψαϊκίνη, η ένωση που είναι υπεύθυνη για την αίσθηση καψίματος που προκαλούν οι πιπεριές τσίλι, μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του καρκίνου του πνεύμονα, την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες.

Σε πειράματα που περιελάμβαναν τρεις σειρές ανθρώπινων κυττάρων μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα που καλλιεργήθηκαν εργαστηριακά, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η καψαϊκίνη ανέστειλε την εισβολή των καρκινικών κυττάρων, το πρώτο βήμα της μεταστατικής διαδικασίας. Διαπίστωσαν επίσης ότι τα ποντίκια με μεταστατικό καρκίνο που κατανάλωναν καψαϊκίνη είχαν μικρότερες περιοχές μεταστατικών καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα σε σύγκριση με τα ποντίκια που δεν έλαβαν τη θεραπεία.

Πρόσθετα πειράματα αποκάλυψαν ότι η καψαϊκίνη καταστέλλει τη μετάσταση του καρκίνου του πνεύμονα αναστέλλοντας την ενεργοποίηση της πρωτεΐνης Src, η οποία εμπλέκεται στα σήματα που ελέγχουν τις κυτταρικές διεργασίες όπως ο πολλαπλασιασμός, η διαφοροποίηση, η κινητικότητα και η προσκόλληση των κυττάρων.

«Ο καρκίνος του πνεύμονα και άλλα είδη καρκίνου συνήθως μεθίστανται σε άλλες περιοχές όπως ο εγκέφαλος, το ήπαρ ή τα οστά, καθιστώντας δύσκολη τη θεραπεία τους. Η μελέτη μας δείχνει ότι η φυσική ένωση της καψαϊκίνης που υπάρχει στις πιπεριές τσίλι, θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα θεραπεία για την καταπολέμηση της μετάστασης σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα», δήλωσε ο δρ Jamie Friedman, που πραγματοποίησε την έρευνα στο εργαστήριο Piyali Dasgupta της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Marshall Joan C. Edwards.

«Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή η καψαϊκίνη θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα χημειοθεραπευτικά φάρμακα για τη θεραπεία ποικίλων καρκίνων του πνεύμονα. Ωστόσο, η χρήση της σε κλινικό επίπεδο απαιτεί την αντιμετώπιση των δυσάρεστων παρενεργειών της, όπως ο γαστρεντερικός ερεθισμός, ο πόνος στο στομάχι και το αίσθημα καψίματος», σημείωσε στο καταληκτικό του σχόλιο ο δρ Friedman.

Την περίοδο αυτή, οι ερευνητές εργάζονται πάνω στον εντοπισμό ενώσεων αντίστοιχων της καψαϊκίνης, που δεν είναι καυτερές, αλλά διαθέτουν την αντικαρκινική δραστηριότητα της καψαϊκίνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Οι Έλληνες πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη

Η Bάνα Μπάρμπα για το πρόβλημα υγείας της: «Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην αφήσω την κόρη μου»

«Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε καρκίνο των οστών»

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες – Το συγκινητικό βίντεο με τον Γουίλιαμ και τα παιδιά τους

Νέα μελέτη: Δεν προκαλούν καρκίνο τα κινητά τηλέφωνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr