Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο μετά από μεθύσι (hangover)

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο μετά από μεθύσι (hangover)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Hangover, Αλκοόλ, Μεθυσμένος, Πονοκέφαλος,

Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε πριν από λίγες ημέρες η είδηση ότι μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε μέθοδο με την οποία μπορεί να παραχθεί κρασί η κατανάλωση του οποίου δεν θα προκαλεί συμπτώματα μέθης.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι χρησιμοποίησαν το ένζυμο νουκλεάση ως ένα είδος «γενετικού μαχαιριού» με το οποίο παρενέβησαν στο γενετικό υλικό των μυκήτων του κρασιού ώστε αυτοί να σταματήσουν να παράγουν τα τοξικά υποπροϊόντα που προκαλούν το hangover μετά την κατανάλωση κρασιού.

Ετσι οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν τη γεύση του κρασιού και τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητές του χωρίς να φοβούνται για τις πιθανές επιπτώσεις.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Applied and Enviromental Microbiology». Ωστόσο δεν είναι η πρώτη προσπάθεια αναζήτησης ενός αντίδοτου για το hangover.

Διάφορες ερευνητικές ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν προτείνει μια σειρά από μεθόδους αποφυγής των συμπτωμάτων της μέθης. Ας δούμε τις πιο απλές αλλά και απρόσμενες εξ αυτών.

Σπαράγγια

Σύμφωνα με ερευνητές στη Νότια Κορέα, τα σπαράγγια διαθέτουν κάποιες χημικές ουσίες που περιορίζουν τα συμπτώματα της μέθης.

Ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου Jeju της Νότιας Κορέας διαπίστωσαν ότι μεταλλικά στοιχεία αλλά και ορισμένα αμινοξέα των σπαραγγιών καταφέρνουν να αντικαθιστούν αντίστοιχα στοιχεία που καταστρέφονται στα ανθρώπινα κύτταρα εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ – η απώλεια αυτών των στοιχείων έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως ο έντονος πονοκέφαλος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες προστατεύουν τα κύτταρα του ήπατος από τοξίνες.

«Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι τα σπαράγγια μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της κατανάλωσης αλκοόλ αλλά και να προστατεύσουν τα κύτταρα του ήπατος» ανέφερε ο B. Y. Kim, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές, για να έχουμε το μεγαλύτερο όφελος από την κατανάλωση σπαραγγιών πρέπει να καταναλώνουμε και τα φύλλα αλλά και το κοτσάνι τους. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Food Science».

Μέλι

Επιστήμονες της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας στη Βρετανία συνιστούν ένα… γλυκό φάρμακο για το hangover. Οπως αναφέρουν, το μέλι αποτελεί «βάλσαμο» ενάντια στις τοξικές επιδράσεις της μέθης στον οργανισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φρουκτόζη που περιέχεται στο μέλι είναι ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά τη διάσπαση του αλκοόλ σε αβλαβή υποπροϊόντα.

«Το hangover είναι τόσο “επώδυνο” επειδή το αλκοόλ μετά την κατανάλωσή του διασπάται αρχικώς στην ουσία ακεταλδεΰδη, η οποία είναι τοξική για τον οργανισμό.

Στη συνέχεια η ακεταλδεΰδη μετατρέπεται – με τη χρήση φρουκτόζης – σε οξικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του διασπάται μέσω των φυσιολογικών μεταβολικών διαδικασιών του οργανισμού σε διοξείδιο του άνθρακα και αποβάλλεται με την εκπνοή από το σώμα.

Αν κάποιος καταναλώσει μέλι, προσφέρει στον οργανισμό του, εκτός από φρουκτόζη, κάλιο και νάτριο, τα οποία βοηθούν επίσης στην καλύτερη και ταχύτερη διάσπαση του αλκοόλ σε λιγότερο τοξικά υποπροϊόντα» εξήγησε ο δρ Τζον Εμσλι από τη Βασιλική Εταιρεία Χημείας.

Κατά τον δρα Εμσλι, στην καλύτερη αντιμετώπιση της μέθης βοηθούν επίσης ένα ποτήρι γάλα πριν από την… κραιπάλη, τα διαλείμματα μεταξύ των ποτών για κατανάλωση αναψυκτικού, καθώς και η κατανάλωση άφθονου νερού πριν από τον ύπνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαουδική Αραβία 2034: «Μουντιάλ» χωρίς αλκοόλ

Στη Γερμανία η νυχτερινή ζωή πεθαίνει – Λουκέτο βάζουν το ένα μετά το άλλο τα κλαμπ

24χρονη φοιτήτρια λιποθύμησε μεθυσμένη στα σκουπίδια και το σκουπιδιάρικο τη συνέθλιψε

Πώς κρατάμε τα παιδιά μακριά από τις ναρκωτικές ουσίες;

Τα «τσούζουν» οι Ευρωπαίοι – Είναι τα πιο «γερά ποτήρια» παγκοσμίως

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr