Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός ιστορικός υποθέτει: «Ο Τσώρτσιλ πιθανώς είχε κακοποιηθεί ως παιδί σεξουαλικά»

Βρετανός ιστορικός υποθέτει: «Ο Τσώρτσιλ πιθανώς είχε κακοποιηθεί ως παιδί σεξουαλικά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο περίφημος Ουίνστον Λέοναρντ Σπένσερ Τσώρτσιλ, Βρετανός πολιτικός, στρατιωτικός και πρωθυπουργός της χώρας του την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «πιθανώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά» υποστηρίζει ο μυθιστοριογράφος Λόρδος Ντομπς.

Τον ισχυρισμό αυτό διατύπωσε σε ομιλία του με θέμα «Τσώρτσιλ: Οι ρίζες του μεγαλείου» ο Λόρδος Μάικλ Ντομπς, ο οποίος έχει μελετήσει τη ζωή του Τσώρτσιλ και έγραψε τέσσερα μυθιστορήματα για την περίοδο που ο πολιτικός ήταν πρωθυπουργός.

«Δεν είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία – είχε μια αδύνατη παιδική ηλικία.

»Ήταν παραμελημένος, κακοποιήθηκε φυσικά, συναισθηματικά και πιθανώς και σεξουαλικά» ανέφερε σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Ιστορίας του Chalke.

Ο Λόρδος Ντομπς περιέγραψε πώς ο Τσώρτσιλ χτυπήθηκε άγρια από τον διευθυντή του σχολείου αρρένων όπου φοιτούσε, επειδή έκλεψε ζάχαρη.

Αυτή ήταν μία εικόνα απίστευτης βιαιότητας, σύμφωνα με την περιγραφή του Λόρδου Ντομπς.

«Στην ηλικία των οκτώ ετών τον “ξεγύμνωσε” ο αιδεσιμότατος Herbert William Sneyd-Kynnersley στο σχολείο St George’ s στο Άσκοτ του Μπερκσάιρ και τον χτυπούσε μέχρι να βγει αίμα από τις πληγές» είπε.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν ο Sneyd-Kynnersley μπορεί να του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Ο Λόρδος Ντομπς υποστήριξε ότι η βίαιη συμπεριφορά που βίωσε ο Τσώρτσιλ στο σχολείο ήταν καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μεγαλύτερου ηγέτη της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του πολέμου, σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».

«Για να καταλάβω τον άνθρωπο, ένιωσα ότι ήταν απαραίτητο να κατανοήσουμε το μικρό παιδί», είπε και μίλησε για τις πρώτες του μέρες στο πρώτο του σχολείο, στο Άσκοτ που διηύθυνε ο αιδεσιμότατος Sneyd-Kynnersley, ένας άνδρας που ήταν κτηνώδης στη βία του ακόμα και για τα βικτοριανά πρότυπα.

Όταν συνήλθε από τον ξυλοδαρμό, ο Τσώρτσιλ βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει στο γραφείο του διευθυντή και έκλεψε το καπέλο του, το οποίο φορούσε σε επίσημες περιστάσεις.

«Πήρε το ψάθινο καπέλο -το σύμβολο εξουσίας- στο δάσος και ένα ένδοξο απόγευμα το κατέστρεψε. Δεν ήταν άσχημα για ένα οχτάχρονο αγόρι που είχε μόλις κακοποιηθεί.

»Σε αυτό το οχτάχρονο αγόρι μπορώ να διακρίνω στοιχεία του 65χρονου ανθρώπου» τόνισε όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξηγώντας πώς, ως μυθιστοριογράφος, ξεκίνησε την έρευνά του για τον Τσώρτσιλ είπε:

«Προτού ασχοληθώ με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, ήθελα να μάθω ποιος ήταν ο άνθρωπος. Τι τον έκανε να αντιδράσει, τι τον έκανε χαρούμενο, τι τον καθοδηγούσε; Ήταν εμμονικός κατά πολλούς τρόπους».

«Δεν γίνεσαι σπουδαίος, όντας καλός, ευγενής και χαϊδεμένος. Γίνεσαι σπουδαίος κάνοντας πράγματα που άλλοι άνθρωποι απλά δεν έχουν το θάρρος ή την ευκαιρία να κάνουν» υποστήριξε.

Ο Τσώρτσιλ άρχισε να φοιτά στο St George’ s το 1882, σε ηλικία μόλις επτά ετών.

Το σχολείο ιδρύθηκε πέντε χρόνια νωρίτερα από τον Αιδεσιμότατο Herbert William Sneyd-Kynnersley.

Ωστόσο, ο Sneyd-Kynnersley, γιος ενός δικαστή του Μπέρμιγχαμ, ο οποίος, ως διευθυντής δίδασκε λατινικά και αρχαία ελληνικά, ήταν γνωστός για τις βίαιες τιμωρίες και το μαστίγωμα των μαθητών του, συμπεριλαμβανομένου του Τσώρτσιλ.

Ο Λόρδος Ντομπς, ο οποίος ήταν επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Μάργκαρετ Θάτσερ, δήλωσε ότι ο Τσώρτσιλ έφυγε από το συγκεκριμένο σχολείο το 1884 και φοίτησε στο σχολείο Brunswick στο Χόουβ, όπου η επίδοσή του βελτιώθηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έλον Μασκ: Παρεμβάσεις υπέρ ακροδεξιών κομμάτων σε Γερμανία και Βρετανία

Τέσσερις τροφές κατά της δυσκοιλιότητας προτείνει Βρετανός γιατρός

Το Λονδίνο σε απευθείας «διπλωματικές επαφές» με τους ισλαμιστές της HTS

Θα το «κάνει» με 1.000 άνδρες σε μια μέρα για να γράψει ιστορία – Προπονείται με 400 άτομα τουλάχιστον

Το Βρετανικό Μουσείο διαψεύδει τις προσδοκίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Τι είπε ο Τζορτζ Όσμπορν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr