Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Παπαδημητρίου από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Παπαδημητρίου από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παραίτησή από τη θέση του προέδρου του Σιδηροδρομικού Τομέα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) υπέβαλε ο Χρήστος Παπαδημητρίου, επικαλούμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Ο κ. Παπαδημητρίου, μετά τα τελευταία γεγονότα και τα «ήξεις αφήξεις» σχετικά με την πυρόσφαιρα στο φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, έστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, όπου του γνωστοποιεί την αποχώρησή του.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαδημητρίου υποστηρίζει ότι προσπάθησε να υπηρετήσει το κοινό συμφέρον «με υπευθυνότητα και επιστημονικότητα, σε μια δύσκολη συγκυρία».

Παράλληλα, αναφέρει ότι έπειτα από 18 μήνες δημιούργησε για πρώτη φορά έναν ικανό φορέα διερεύνησης ατυχημάτων στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ έχει εκπονήσει ένα άρτιο όρισμα, πολύτιμο για το μέλλον των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα.

»Μόνη εξαίρεση αποτελεί το ζήτημα της πυρόσφαιρας, το οποίο κατά τη γνώμη σύσσωμου του Συμβουλίου, όπως εκφράστηκε στο Πρακτικό της 26/2/2025 χρήζει περαιτέρω διερεύνησης» συμπληρώνει στην επιστολή του προς τον κ. Κυρανάκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έκρηξη βόμβας στη Hellenic Train – Σείστηκε το κέντρο της Αθήνας

Χρ. Τριαντόπουλος: Την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Βουλή

Μαρία Καρυστιανού: «Ξεχείλισε το ποτήρι, το κράτος κάνει τα πάντα για να θάψει την αλήθεια»

Παπαδημητρίου: Με καρφιά κατά Χατζηδάκη οι πρώτες δηλώσεις του μετά την παραίτηση από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Μαρία Καρυστιανού: Ό,τι ξεφεύγει από το κυβερνητικό αφήγημα ανακαλείται!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr