Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άλλη μια εφιαλτική νύχτα – Μάχη με πολλές ενεργές εστίες στην Αττική

Άλλη μια εφιαλτική νύχτα – Μάχη με πολλές ενεργές εστίες στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα δίνουν πάνω από 700 πυροσβέστες και δασοκομάντος στη βορειοανατολική Αττική.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, λίγο πριν τις 23.00 αντιμετωπίζουν ενεργές εστίες στο όρος της Πεντέλης και στη λίμνη Μαραθώνα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, το βράδυ της Δευτέρας 12/8.

Παράλληλα, η πρώτη εκτίμηση, είναι ότι έχουν γίνει στάχτη πάνω από 100.000 στρέμματα.

Η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής από την περιοχή του Βαρνάβα και επεκτάθηκε σε μέτωπο άνω των 30 χιλιομέτρων, δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί παρότι η Πυροσβεστική γνωστοποιούσε το βράδυ της Δευτέρας ότι «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες».

Πυροσβεστική: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

Βελτίωση παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον Βαρνάβα και επεκτάθηκε στην Βορειοανατολική Αττική όπως τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Πλέον δεν έχουμε μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα» σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι σχετικά με αναφορά την τελευταία ώρα για αγνοούμενο άτομο στην περιοχή της πυρκαγιάς, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί κλήση ή κλήσεις για ανάλογο περιστατικό.

Αναφορικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Αμπελεία Φαρσάλων, Πολιτικά Ευβοίας, Βόνη Ηρακλείου Κρήτης, Αγκυνάρα Πύργου Ηλείας και Ράγιο Θεσπρωτίας δήλωσε ότι έχουν ελεγχθεί, ενώ οι πυρκαγιές σε Ξάνθη, Παλαιόπυργο Ναυπακτίας, και Τερψιθέα Γλυφάδας είναι οριοθετημένες.

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι έχει διευρυνθεί ο αριθμός των κρατών που έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Εκτός από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, στο αίτημα ανταποκρίθηκαν ακόμη 3 χώρες που θα διαθέσουν δυνάμεις και συγκεκριμένα: η Σερβία ένα ελικόπτερο καθώς και 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, η Ρουμανία 44 πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και η Τουρκία δύο αεροσκάφη.

»Σημειώνεται ότι η Γαλλία πέραν του ενός ελικοπτέρου, θα αποστείλει και 200 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα» τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

«Εφιστούμε την προσοχή όλων, δεδομένου ότι οι συνθήκες για την έναρξη πυρκαγιών παραμένουν επικίνδυνες όχι μόνο για αύριο Τρίτη, αλλά και για τις επόμενες ημέρες» κατέληξε κλείνοντας την έκτακτη ενημέρωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νορβηγία: Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία οφείλονται σε πυρκαγιά κοντά στο Τσέρνομπιλ

Χελώνα στην Ανάβυσσο διέκοψε γυρίσματα ερωτικής ταινίας: Δάγκωσε πορνοστάρ στα οπίσθια που πήγε να την σώσει

Χωρίς ταξί τη Δευτέρα η Αθήνα – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

Τραγωδία στον Νέο Βουτζά: Αυτοκτόνησε αστυνομικός, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών

Λειψυδρία στην Αθήνα όπως κι επί Κων/νου Μητσοτάκη – Κλιματική αλλαγή, αυξημένη ζήτηση νερού και μη ορθολογική διαχείριση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr